Eerste selectie tweaja

Trainer Ron Jans was na afloop van het gelijkspel tegen Ajax (1-1) erg te spreken over de inzet van zijn ploeg. Mede daarom sprak hij van een verdiend gelijkspel. Robin Pröpper was na afloop de gevierde man met zijn goal.

“Het was een echte vechtwedstrijd”, aldus Jans. “We kwamen ongelukkig op achterstand, maar met het publiek erachter bleven we druk zetten en op basis van de kansen en mogelijkheden is dit een terecht gelijkspel. Ik heb een enorme waardering voor de intensiteit, strijd, passie en mentale weerbaarheid van het team. Dat is de basis geweest voor dit punt. Het voelt bijna als een overwinning. Zeker na de vervelende start van vorige week, waar de intensiteit ontbrak. Die was er nu wel.”

Het spelplan was om Ajax zo min mogelijk te laten opbouwen. “Het is niet zo dat wij in staat zijn om heel de wedstrijd hoog druk te zetten, maar we wisten Ajax vaak tot een lange bal te dwingen. Dat is niet in ons nadeel. Je moet Ajax bovendien niet op je eigen helft laten spelen, zonder druk te zetten. Als dat gebeurt, gaan ze veel doelpunten maken.” Jans ziet nog wel verbeterpunten. “Ik denk dat wij beter kunnen. De nieuwe spelers hebben nog iets meer tijd en inhoud nodig en we hebben nog een aantal geblesseerden. Qua intensiteit kan het niet beter, maar op voetballend gebied wel.”
Voor Jans was het zijn eerste wedstrijd met supporters in De Grolsch Veste. “De sfeer was niet te geloven. Dat begon al met het spandoek, dat is toch geweldig. Je kunt het bijna niet beschrijven. Dit was gewoon een feest voor de supporters en de spelers. Voetbal kan een feest zijn. Het publiek was echt fantastisch.”

50785732 FC Twente
50785752 FC Twente
50785767 FC Twente
AVE 1852
AVE 1855
AVE 2730
50786864 FC Twente

Pröpper: Fijn om weer voor een bijna vol stadion te spelen
Robin Pröpper was na afloop de gevierde man met zijn gelijkmaker. De centrale verdediger genoot om een sfeervolle Veste te spelen. “Het was een feest uiteindelijk. Het punt werd gevierd als drie punten. Het voelt als voetballer fijn om voor een bijna vol stadion te spelen.” Pröpper is rechtsbenig, maar voor zijn doelpunt haalde hij met links uit. “Ik voel me wel thuis om een beetje te schieten met links. Op de training probeer ik het ook af en toe en dan lachen ze mij uit omdat ik niet zoveel scoor. Deze lag aardig in het netje.”

Na de achterstand in de eerste helft bleef Pröpper en zijn teamgenoten geloof houden in een resultaat. “We hadden zeker het geloof dat we nog een punt konden pakken. Dat was ook te zien aan ons spel. Het was voelbaar dat er meer te halen viel. We hadden mogelijkheden, maar niet grote kansen. We kregen goed druk op hun laatste lijn en het was een verdiende gelijkmaker. Bij zo’n afvallende bal moet je ‘m gewoon raken en zien waar die belandt.”