Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente eSports

FIFA eSports is het perfecte middel om Millennials en Generatie Z te bereiken. Het is niet zomaar een spel, het is een serieuze business voor echt talent. Competitief gamen is de topsport voor deze generatie. Recreatief en professioneel, in stadions vol met uitzinnige fans. ESports is the next big thing. Ook FC Twente heeft het fenomeen eSports omarmd. Want eSports draait om fanbeleving, net zoals hier bij FC Twente. FC Twente maakt het op deze mogelijk om op een onderscheidende en interactieve wijze te communiceren met de jonge fan.

FC Twente heeft m.b.v. FIFA kwalificatietoernooien drie eSports talenten uit de regio weten te strikken: Enis Tokdemir, Brent Weerink en Jelte Golbach. Enis en Brent zullen namens FC Twente strijden in de eDivisie; een virtuele FIFA competitie tussen alle Eredivisieclubs. Jelte wordt momenteel vooral ingezet als eSporter bij evenementen en fungeert als trainer/begeleider tijdens de eDivisie wedstrijden.

Bij de aanstelling van eSporters was het voor FC Twente erg belangrijk om, naast een goede gamer, ook een persoon te vinden die bij onze club past, zichzelf goed kan uiten voor de camera, geschikt is voor het inzetten op evenementen (met jeugd), zijn enthousiasme kan delen met onze jonge doelgroep en bovenal supporter is van FC Twente.

Volg FC Twente eSports op Instagram: https://www.instagram.com/fctwente_esports (@fctwente_esports)


eDivisie 19-20

In de eDivisie strijden 18 Eredivisieclubs, met twee eSporters per club, tegen elkaar om de Nationale titel in FIFA 20 Ultimate Team. Zeventien speelrondes worden in de opnamestudio in Aalsmeer gespeeld met publiek erbij. Elke maandag- en dinsdagavond is de eDivisie live via Youtube te volgen. Dit vernieuwde eDivisie concept is vanwege de productieomvang, de manier van uitzenden en de frequentie van uitzenden een zeer aantrekkelijk totaalproduct voor de Eredivisie, haar clubs en hun partners. Voorgaande jaren zorgden de uitzendingen voor miljoenen kijkers! De eDivisie versterkt hiermee haar positie als voorloper in de wereld van (FIFA) eSports.

Wil jij de beste FIFA-spelers van Nederland live in actie zien, of Brent & Enis gewoonweg naar de overwinning supporten? Dat wordt spanning en sensatie! Meld je dan gratis aan om de opnames voor een nieuwe speelronde van de eDivisie bij te wonen via: https://www.edivisie.nl/live/

Speelronde 1
2 maart 2020, 19.30 uur
FC Emmen - FC Twente
3-2
Speelronde 23 maart 2020, 17.30 uur
FC Twente - RKC Waalwijk
4-1
Speelronde 39 maart 2020, 17.30 uur
FC Twente - PSV
1-4
Speelronde 410 maart 2020, 17.00 uur
FC Utrecht - FC Twente
4-4
Speelronde 516 maart 2020, 20.30 uur
FC Twente - Willem IIStream B
Speelronde 617 maart 2020, 21.00 uur
AFC Ajax - FC TwenteStream A
Speelronde 723 maart 2020, 17.30 uur
FC Twente - VitesseStream B
Speelronde 824 maart 2020, 18.00 uur
FC Twente - FeyenoordStream A
Speelronde 930 maart 2020, n.n.b.FC Twente - sc Heerenveen
N.n.b.
Speelronde 1031 maart 2020, n.n.b.
FC Twente - PEC Zwolle
N.n.b.
Speelronde 116 april 2020, n.n.b.
FC Twente - VVV Venlo
N.n.b.
Speelronde 127 april 2020, n.n.b.
FC Twente - FC Groningen
N.n.b.
Speelronde 1313 april 2020, n.n.b.
Heracles Almelo - FC TwenteN.n.b.
Speelronde 1414 april 2020, n.n.b.
Sparta Rotterdam - FC Twente
N.n.b.
Speelronde 1520 april 2020, n.n.b.
ADO Den Haag - FC Twente
N.n.b.
Speelronde 1621 april 2020, n.n.b.
Fortuna Sittard - FC Twente
N.n.b.
Speelronde 1721 april 2020, n.n.b.
AZ - FC Twente
N.n.b.
Play-offs22 april 2020, n.n.b.
Stream A
Finales15 februari 2020, vanaf 13.15 uur
Locatie: AFAS Live / Stream A


FC Twente FIFA toernooi en/of FC Twente eSporters boeken

Wil jij graag een FC Twente FIFA20 toernooi houden op bijvoorbeeld jouw school, vereniging of kantoor? Dit organiseren wij dan graag voor jullie! Samen met ons partner EC Twente kunnen we iedere ruimte omtoveren tot een gave game-locatie. Dit is inclusief toernooiorganisatie, begeleiding, consoles, controllers, schermen, FIFA'20 én eventueel FC Twente eSporters! We zorgen er voor dat iedereen genoeg wedstrijden speelt en enthousiast terug kan kijken op een geslaagd evenement!

Naast de mogelijkheid om op locatie een FIFA toernooi te organiseren, kunnen groepen tot 12 kinderen ook in onze unieke eSports Box terecht. De eSports Box bevindt zich in De Grolsch Veste en is tevens bij te boeken met FC Twente eSporters.

Benieuwd wat FC Twente voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


FC Twente eSports sponsor worden in seizoen 2020-2021

Het sponsorvoorstel zal zijn in de vorm van een financiële bijdrage ter ondersteuning van ons eSports-team. Het concept van de eDivisie is dermate interessant vormgegeven, dat FC Twente er van overtuigd is dat het voor potentiële sponsoren zeer aantrekkelijke voordelen heeft. Jullie bijdrage kan de club hard gebruiken om het eSports-team op te starten en vervolgens naar het gewenste hoge niveau te tillen. Een deel van het geld zal FC Twente in de FIFA teams van onze professionele eSporters investeren. Hoe beter het FIFA team is dat FC Twente voor hen neer zetten, hoe meer kans er is op winst bij grote (online) toernooien. Goede prestaties zullen zorgen voor een goede ranking, dit zorgt uiteraard weer voor meer exposure voor onzesponsor(en).

Daarnaast kan FC Twente er met de financiële ondersteuning o.a. voor zorgen dat de faciliteiten rondom eSports bij de club verder in topvorm zijn. Zo kunnen onze eSporters o.a. zorgeloos naar de opnamedagen van de eDivisie in Aalsmeer, kunnen ze in optimale conditie deelnemen aan toernooien en zal hun thuishonk ‘de eSports Box’ in De Grolsch Veste, zeer fraai ogen en worden voorzien van excellente materialen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.


Beleef een thuiswedstrijd in de eSports Box

Wil jij, of jouw kind, graag een thuiswedstrijd van FC Twente bijwonen in de gezelligste skybox van Nederland én rondom dit duel de eSporters van FC Twente uitdagen voor een potje FIFA 20? Boek dan nu een ticket voor een van de onderstaande wedstrijden in De Grolsch Veste en geniet van een geweldige game- & voetbalbeleving. De eSports Box is het meest geschikt voor supporters van 8 t/m 16 jaar.

Om jouw aanmelding in ontvangst te kunnen nemen, verzoeken wij je om het onderstaande formulier volledig in te vullen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees op tijd met aanmelden. Vol = vol. De aanvraag wordt uitsluitend gehonoreerd wanneer de wedstrijd nog niet is volgeboekt en de betaling in goede orde is ontvangen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De term 'Kids-Only' wordt gebruikt doordat de omvang, focus en faciliteiten van de eSports Box het beste aansluiten bij deze doelgroep. Supporters in een andere leeftijdscategorie en ouders/begeleiders zijn echter ook van harte welkom om een wedstrijdticket voor deze Box aan te vragen. Houdt er dan wel rekening mee dat hier geen alcohol wordt geschonken en roken ook niet is toegestaan.

Aanmelden thuiswedstrijd en gamen in de eSport Box