FIFA eSports is het perfecte middel om Millennials en Generatie Z te bereiken. Het is niet zomaar een spel, het is een serieuze business voor echt talent. Competitief gamen is de topsport voor deze generatie. Recreatief en professioneel, in stadions vol met uitzinnige fans. ESports is the next big thing. Ook FC Twente heeft het fenomeen eSports omarmd. Want eSports draait om fanbeleving, net zoals hier bij FC Twente. FC Twente maakt het op deze mogelijk om op een onderscheidende en interactieve wijze te communiceren met de jonge fan. 

FC Twente heeft m.b.v. FIFA kwalificatietoernooien drie eSports talenten uit de regio weten te strikken: Enis Tokdemir, Brent Weerink en Jelte Golbach. Enis en Brent zullen namens FC Twente strijden in de eDivisie; een virtuele FIFA competitie tussen alle Eredivisieclubs. Jelte wordt momenteel vooral ingezet als eSporter bij evenementen en fungeert als trainer/begeleider tijdens de eDivisie wedstrijden.

Bij de aanstelling van eSporters was het voor FC Twente erg belangrijk om, naast een goede gamer, ook een persoon te vinden die bij onze club past, zichzelf goed kan uiten voor de camera, geschikt is voor het inzetten op evenementen (met jeugd), zijn enthousiasme kan delen met onze jonge doelgroep en bovenal supporter is van FC Twente.

Volg FC Twente eSports op Instagram: https://www.instagram.com/fctwente_esports (@fctwente_esports)

Volg FC Twente eSports op Instagram