Eerste selectie

Zondagmiddag staat in De Adelaarshorst de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma. In aanloop naar het duel blikte trainer Ron Jans vooruit op het treffen met de promovendus.

Go Ahead Eagles staat na veertien wedstrijden op een negende plaats in de Eredivisie. Afgelopen weken won de ploeg van Willem II, Fortuna Sittard en Vitesse en speelde het gelijk bij Ajax. “Net als de twee andere promovendi doet ook Go Ahead Eagles het fantastisch dit seizoen”, merkt Ron Jans op. “Tegen de andere twee clubs hebben we het dit seizoen laten liggen, die lijn moeten we zondag maar omdraaien.”

Vorige week won Go Ahead Eagles bij Willem II. “Door wat schorsingen en blessure speelden ze in die wedstrijd heel verdedigend. Eagles wil verzorgd voetballen van achteruit, ze kunnen als collectief goed verdedigen en werken keihard als team. Wij moeten uitgaan van onze eigen krachten, de dingen doen waar we zelf goed in zijn.”

Selectie
Luca Everink ontbrak afgelopen periode vanwege een blessure. “Luca heeft vandaag voor het eerst weer een hele training meegedaan”, vertelt Jans. “Hij zit er weer aan te komen, maar het is nog te vroeg dat hij dit weekend al deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.” Virgil Misidjan was er zondag tegen Feyenoord niet bij. “Virgil heeft de hele week meegetraind en zit weer bij de selectie. We kunnen genoeg keuzes maken.”

Go Ahead Eagles – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Het duel is live te zien op ESPN.