Eerste selectie

Zondagmiddag treedt FC Twente in de Johan Cruijff Arena aan tegen Ajax. In aanloop naar het treffen met de koploper blikken we vooruit met trainer Ron Jans.

Ajax speelde midweeks voor de KNVB Beker tegen Vitesse en behaalde een ruime zege op de Arnhemmers (5-0). Ook in de andere duels dit kalenderjaar heeft de koploper zich laten zien. “Ajax is heel goed begonnen aan 2022”, merkt Jans op. “Als Ajax goed is, dan zijn ze ook echt goed.”

“Er zijn verschillende redenen aan te geven waarom het zondag voor Ajax niet automatisch een walk in the park wordt”, vervolgt Jans. “Wij zijn een ploeg die normaal gesproken niet veel kansen en doelpunten weggeeft en we hebben de laatste periode een ongeslagen reeks neergezet. In de laatste duels met Ajax hebben we ons goed staande gehouden en ook resultaten behaald. Het ligt er ook aan hoe je Ajax gaat bestrijden. Dat moeten we bewijzen. Wat Ajax kan weten we, maar wat wij kunnen willen we ook graag zondagmiddag bewijzen.”

Selectie FC Twente
Michel Sadilek keert na zijn schorsing terug in de selectie. Net als Manfred Ugalde die tegen Vitesse afwezig was. Verder kan Ron Jans waarschijnlijk over dezelfde selectie beschikken als afgelopen weekend. “Er zijn wat kleine klachten, maar over het algemeen staan we er goed op”, aldus Jans.

Ajax – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.