tweaja Supporters

Zondag speelt FC Twente de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Het is gelukt om iedere vaste bezoeker (seizoenkaart- Premium Seat en business) toe te kunnen laten bij de wedstrijd op zijn of haar eigen plek. Dit betekent dat er zondag 20.000 supporters aanwezig zijn. Dit is mede mogelijk gemaakt door supporters en personeel en vrijwilligers van FC Twente en de academie die na de oproep van twee weken geleden eenmalig hun kaart hebben ingeleverd.

Stadion om 10.15 uur al geopend

Vanwege het feit dat het de allereerste thuiswedstrijd is en wij lange wachtrijen bij de ingangen willen voorkomen, is besloten om het stadion al vanaf 10.15 uur te openen. Vanaf dat moment zijn de cateringkiosken ook geopend en wordt er overal in het stadion muziek gedraaid. Goede redenen om op tijd naar De Grolsch Veste te komen. 

Te gebruiken seizoenkaart

De seizoenkaarten van afgelopen seizoen, die in maart dit jaar zijn verstuurd, zijn komend seizoen ook geldig. Iedereen die verlengd heeft en niet van plek of tarief gewijzigd is, kan gebruik maken van deze kaart (iedereen die wel gewijzigd is, heeft een nieuwe kaart ontvangen). 

Toegang tot stadion

Om De Grolsch Veste te betreden dien je, naast een geldige seizoenkaart met vak-rij-stoelnummer hierop vermeld en een identiteitsbewijs (of paspoort of rijbewijs) ter indicatie te voldoen aan een van onderstaande voorwaarden:

  • Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent. Voor het vaccin van Janssen geldt dat deze vanaf 28 dagen geldig is.
  • Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de wedstrijd. Alleen testen via www.testenvoortoegang.nl zijn geldig. 

Iedere bezoeker vanaf 13 jaar dient over een van de bovenstaande bewijzen te beschikken, deze is alleen te laten zien door middel van een QR-code in de CoronaCheck-app. De controle op het coronabewijs vindt plaats vóór de toegangspoorten van het stadion. Om de doorstroomsnelheid bij de toegangspoorten te bevorderen, willen we je dringend verzoeken om het coronabewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs bij de hand te houden. 

Meer informatie over de CoronaCheck-app is te vinden op www.coronacheck.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de helpdesk via 0800-1421 (gratis).

Coronamaatregelen

Benodigdheden bij binnenkomst

  • Geldige toegangskaart met vak-rij-stoelnummer hierop vermeld;
  • QR-code in de CoronaCheck-app;
  • Identiteitsbewijs (of paspoort óf rijbewijs) ter identificatie 

Hygiëne

Na binnenkomst staat er bij iedere ingang een dispenser met handgel, om direct de handen te kunnen reinigen. 

Zitplaats

Het is niet toegestaan om in een ander vak, rij of stoelnummer plaats te nemen dan aangegeven op de toegangskaart. 

Catering

De cateringkiosken zijn geopend. Je kunt met Vestekaart* of pinpas betalen. In de businesslounges zijn de bars geopend, er mag binnen alleen plaatsgenomen worden op de vaste zitplaatsen. 

*Om je Vestekaart op te kunnen laden, heb je de meest recente versie van de myNetPay applicatie nodig.  

Rookvrij

Er geldt een rookverbod in De Grolsch Veste. Vanaf het seizoen 2020/'21 zijn alle Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stadions rookvrij.

Mondkapjesplicht openbaar vervoer

Supporters die met het openbaar vervoer naar de wedstrijd komen dienen er rekening mee te houden dat er in het OV nog een mondkapjesplicht geldt. Dit geldt overigens ook voor de pendelbussen (tussen Universiteit Twente en De Grolsch Veste) en in supportersbussen.  

Met name de lange wachtrijen bij de toegangspoorten en de kiosken zijn punten van aandacht. FC Twente doet er alles aan om dit de wedstrijd tegen Ajax  zo goed mogelijk in te richten. Dat neemt niet weg dat door, het bij binnenkomst moeten controleren van de CoronaCheckApp, de afhandeling automatisch langer duurt.