Eerste selectie

FC Twente-trainer Ron Jans en Robin Pröpper zagen donderdagavond tegen Fiorentina, in de heenwedstrijd van de play-offs van de Conference League, een duel met twee gezichten. "De tweede helft geeft ons heel veel vertrouwen", aldus Jans na de 2-1 nederlaag in Florence.

"Er was een eerste helft en er was een tweede helft. In de eerste helft kregen we een hele vroege goal tegen en werden we overlopen en afgebluft in de duels. We verloren de meeste ballen en het leek wel of het tempo te hoog lag", zegt Jans. "Maar je ziet, Europese ervaring: we durfden gewoon niet te voetballen. Met 2-0 kwamen we in de eerste helft nog aardig weg."

Na rust zag Jans een ander FC Twente. "In de tweede helft hebben we iets omgezet en hebben we de spelers aangespoord: durf, heb lef en neem initiatief. En zeker na de 2-1 denk ik dat de 2-2 eerder in de lucht hing dan de 3-1 voor Fiorentina. Ik hoop dat de eerste helft een hele goede les is geweest voor ons en de tweede helft moet ons veel vertrouwen geven om volgende week in de hel van Enschede Fiorentina te ontvangen, want we zijn er klaar voor."

Lees onder de foto ook de reactie van Pröpper

55773859 FC Twente v2

Pröpper: "Waren te voorzichtig"

Pröpper is het met Jans eens, ook hij zag een wedstrijd met twee gezichten. "We hadden het lastig, ze hadden veel energie. De ballen die wij wilden spelen, kwamen niet goed aan en kregen we net zo hard weer terug. Zij scoorden snel, dan moet je er doorheen komen en daar hadden we blijkbaar 45 minuten voor nodig", aldus de aanvoerder. "Het begint met duels, de juiste ballen spelen en elkaar helpen. Dat misten we in de eerste helft te veel, waardoor we Fiorentina in de kaart speelden en ze druk konden geven met het publiek erachter."

"Het is zonde dat je de eerste helft op zo'n manier speelt. Ontwents. Te voorzichting, met te weinig lef. Zo zijn we niet. Daar balen we van", aldus Pröpper. "Maar we kunnen leven met hoe we de tweede helft hebben gespeeld. Volgende week komt er een thuiswedstrijd die we met volle moed tegemoet gaan. Zeker ook met de fans achter ons, die er vandaag ook weer met een vol uitvak waren. Ik hoop dat het dan andersom is en dat wij Fiorentina kunnen pakken. We moeten en willen de poulefase halen, dan moeten we gewoon winnen en daar gaan we vol voor."

55774257 FC Twente