Eerste selectie

Vanochtend is door het kabinet besloten om de beperkende coronamaatregelen voor het bezoek aan stadions te verlengen tot en met 1 september 2021.

Aanvankelijk zou het kabinet pas op 13 augustus met een besluit komen over dit onderwerp, maar dat is naar voren gehaald. Het kabinet heeft een advies gevraagd aan het Outbreak Management Team (OMT) en het volgende besloten;

- Alle meerdaagse evenementen zijn verboden

- Alle eendaagse evenementen (zonder vaste zitplaats) in de openlucht worden met testbewijs gemaximeerd tot maximaal 750 bezoekers.

- Bezoek aan evenementen (met vaste zitplaats) mogen plaatsvinden op 2/3 van de capaciteit met het gebruik van test/vaccinatiebewijzen. Concreet voor het betaald voetbal betekent dit dat alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie in augustus op maximaal 2/3 (67%) van de bezettingsgraad mogen plaatsvinden.

 

Door dit besluit van het kabinet mogen we bij de wedstrijd FC Twente – Ajax op 22 augustus slechts 2/3 (67%) van het aantal bezoekers ontvangen in De Grolsch Veste. Naar aanleiding van deze nieuwe maatregelen heeft FC Twente per direct, tot 1 september 2021, de verkoop van de seizoenkaarten stopgezet en gaan voor de wedstrijd tegen Ajax geen losse kaarten in de verkoop.

 

Zware teleurstelling

De nieuwe maatregelen van het kabinet zijn een zware teleurstelling. Op basis van de fieldlabresultaten is gebleken dat wedstrijden veilig kunnen worden georganiseerd. Ook uit recent georganiseerde wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) blijkt dat het voetbal haar zaken goed op orde heeft. De wedstrijden bij het EK in de Johan Cruijff ArenA, wedstrijden in de voorbereiding van clubs en onlangs nog bij het Champions Leagueduel van PSV, hebben niet geleid tot grote corona-besmettingshaarden.

 

FC Twente betreurt uitermate dat deze maatregelen zijn genomen.