twevol Eerste selectie

Zondag staat in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen het treffen met FC Volendam op het programma. Trainer Joseph Oosting blikt vooruit naar het duel in De Grolsch Veste.

In een volledig uitverkochte Grolsch Veste neemt FC Twente het zondag op tegen het vorige week gedegradeerde FC Volendam. Voor de ploeg van trainer Oosting een belangrijk duel in de strijd om plek drie. “Volendam is een taaie tegenstander en het is me te makkelijk om te zeggen ‘dat doen we wel eventjes’. Volendam heeft niets te verliezen en kan vrijuit spelen”, geeft Oosting aan. “De klus moet nog wel geklaard worden. We hebben vandaag weer goed getraind, met de nodige agressie. Het gaat mij zondag ook om de uitvoering. Dat we lef tonen aan de bal en in de laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek een goede pot op de mat leggen met de goede intensiteit.

“We moeten namelijk vooral naar onszelf kijken en bezig zijn met de dingen waar we invloed op hebben”, vervolgt Oosting. “We hebben alles in eigen hand. Als we tegen Volendam doen wat we moeten doen, goed voetbal spelen, dan is de kans groot dat we een resultaat halen zondag. Na afloop van de wedstrijd zien we wel wat de andere resultaten zijn.”

Selectie

FC Twente werkt met een fitte selectie toe naar het treffen van zondag. “We hebben morgen nog een training”, geeft Oosting aan. “Zoals het er nu uitziet denk ik dat iedereen erbij is.”

FC Twente – FC Volendam, aanvang 14.30 uur, staat zondag leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Het duel is alleen online live te zien, voor abonnees via ESPN Extra.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.