Meetings & Events

Danny Lubbers is vanaf begin 2017 aan het werk bij FC Twente. Als souschef begon hij aan zijn eerste periode, maar al zeer snel werd Danny naar voren geschoven als chefkok. De Twentenaar, die jaren als supporter op de tribune doorbracht, spreekt over de uitdagingen en veelzijdigheid die hij meemaakt in zijn beroep.

“Ik houd ontzettend van uitdaging en afwisseling, en dat is precies wat FC Twente mij biedt”, vertelt Danny Lubbers. “De ene dag sta ik een kreeft te koken en de andere dag schep ik een broodje Twenteham op. Daarna bereid ik weer een pasta voor de eerste selectie. Het hele contrast spreekt mij aan, geen dag is hetzelfde.  Een leuke uitdaging is altijd om voor de selectie iets voor te schotelen wat ze heel lekker vinden, maar wat ook gezond en verantwoord is. De jongens kennen bijvoorbeeld allemaal een kapsalon, dat vinden ze lekker. Die ga ik dan gezond maken, met zoete aardappels, magere kip, veel groente en magere tzatziki Ook maken we wel eens een alcoholvrije pornstar martini, met veel eiwit dat in de schuimkraag zit. Dat hebben ze nodig voor het herstel in de spieren. Vinden ze het leuk en lekker om te eten of drinken, dan vind ik het ook leuk om te doen. Samen met de voedingsdeskundige en de performance trainer borgen we de kwaliteit van het eten. Wanneer we straks Europa in gaan wordt dat best wel een uitdaging met drie wedstrijden in zeven dagen. Dan moeten we bijvoorbeeld de hoeveelheid koolhydraten en eiwitten goed monitoren.”

De Grolsch Veste

In De Grolsch Veste zorgt de afdeling Meeting & Events voor evenementen en activiteiten buiten wedstrijddagen om. Ook hier zorgt Danny ervoor dat op het gebied van eten alles in goede banen wordt geleid. “De drijfveer bij mij is om mensen altijd goed in de watten te leggen”, gaat Danny Lubbers verder. “Als je kijkt naar wat wij doen in De Grolsch Veste, dan hebben we een van de drukste stadions van Nederland. En het stadion hebben we ook nog in eigen beheer. Het niveau dat we samen met de koks neerzetten is ontzettend hoog, wat we doen qua catering in Nederland is uniek. In de business restaurants en de Cook & Play streven we naar een ontzettend hoog niveau met het keukenteam, we bereiden alles vers en ambachtelijk en zorgen daarbij voor een topavond voor de gast. Het is super belangrijk om een gepassioneerd en kwalitatief goed team om je heen te hebben. Zoals onze hoofdtrainer Joseph Oosting altijd zegt: Together!”

Buitenlands avontuur

Danny Lubbers maakte in zijn periode bij FC Twente al meerdere reizen naar het buitenland mee. Zo was hij mee met de Europese campagnes naar onder andere Florence, Belgrado en Istanbul en reisde hij ook naar Costa Rica voor een trainingskamp. “Aan de andere kant van de wereld hebben ze natuurlijk ook een andere eetcultuur. We konden bijvoorbeeld moeilijk aan halal-vlees komen in Costa Rica omdat het allemaal heel katholiek is daar. We aten daar veel rijst en bonen en dat is niet echt wenbaar. Daarom proberen we het ook een beetje vertrouwd te houden met invloeden uit ons eigen land en streek. Verder stond ik de hele dag met Google Translate in de keuken, ze spraken geen woord Engels daar. Dat gaf wel een uitdaging, haha..”

“Belgrado en Istanbul waren fantastisch, al was de ervaring in Florence wat minder. Het hotel daar was niet heel best en we moesten alle zeilen bijzetten om een fatsoenlijke maaltijd te kunnen bereiden. Gelukkig is dat nog niet vaak voorgekomen. We proberen de selectie zoveel mogelijk te ontlasten rondom wedstrijden door verantwoorde maaltijden te bereiden met de juiste voedingsstoffen. Het managen en coordineren hiervan, gecombineerd met de geweldige evenementen en maaltijden die wij verzorgen in De Grolsch Veste, blijft een geweldige baan. Ik ben trots om bij FC Twente te werken en onderdeel te zijn van een doel en missie.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.