Eerste selectie

Met een punt keerde FC Twente vrijdagavond terug uit Rotterdam. De laatste competitiewedstrijd van 2022 eindigde op Het Kasteel tegen Sparta in 1-1. Sem Steijn opende na een uur de score tegen de club van zijn vader, maar de thuisploeg kwam tien minuten later alsnog op gelijke hoogte. Na afloop de reacties van Sem Steijn en Ricky van Wolfswinkel.

Voor Steijn was het een bijzonder treffen. Hij stond vrijdagavond tegenover zijn vader Maurice, de trainer van Sparta. “Het is er natuurlijk veel over gegaan en dat is ook logisch, het is een bijzondere wedstrijd. Ik heb een leuke wedstrijd gespeeld. Er waren veel vrienden en familie”, zegt Steijn, die op Het Kasteel knap de 0-1 op het scorebord zette. “De bal kwam iets achter me, dus ik probeerde ‘m naar de verre hoek te sturen.”

Na de remise tegen zijn vader kijkt Steijn met een tevreden gevoel terug op de eerste seizoenshelft. “Ik heb veel geleerd bij FC Twente en het is voor mij mooi geëindigd met een paar basisplaatsen en doelpunten. Ik had geen twijfels of ik op dit niveau goals kon maken, maar ik heb het wel laten zien en dat is lekker”, aldus de middenvelder, die om middernacht 21 wordt. “We hebben hier boven een zaaltje. Alle vrienden en familie zijn aanwezig, het wordt nog een gezellige avond.”

56988441 FC Twente v2

Ricky van Wolfswinkel: “Het was niet top. We hebben controle, maar er komt weinig uit. We komen steeds rond de zestien, met een beetje gepriegel, maar komen niet tot afdrukken. Daar hebben we zeker in de eerste helft wel de kansen voor gehad. Dan blijven we zoeken, maar we hebben geen 100% kansen gehad”, aldus de spits. “We hebben veel controle, maar geen grote kansen. Wie zegt dat je dan verdient te winnen.”

Over de eerste seizoenshelft: “We staan er goed voor, maar we kijken ook naar de wedstrijden waar we onnodig punten hebben laten liggen.” Als voorbeeld haalt Van Wolfswinkel de nederlaag bij FC Volendam aan. “Die doet nog steeds wel een beetje pijn. Dat is een wedstrijd waar ik nog wel eens aan terugdenk. Maar hier verliezen we niet. Sparta heeft het nu natuurlijk fantastisch voor elkaar. Het is ook leuk om te zien hoe zij er nu voor staan.”

56988881 FC Twente
Interview Lars SPATWE v2
Interview