Eerste selectie camtwe

FC Twente keerde zondagmiddag met drie punten op zak terug uit Leeuwarden. In de slotseconden scoorde Ricky van Wolfswinkel uit een strafschop de enige treffer van de middag. Na afloop blikte trainer Ron Jans terug op het duel.

Ron Jans: “Volgens de regel is het een strafschop, maar als voetballiefhebber vond ik het niet nodig. Het was van zo dichtbij tegen hem aangeschoten en niet bewust. Alleen wij winnen de wedstrijd erdoor. Van mij mogen ze die regel veranderen, maar na vandaag. Qua resultaat hebben we een goed weekend en daar gaat het uiteindelijk om.”

“Dit was een vechtwedstrijd”, vervolgt Jans. “We hadden wel meer balbezit en mogelijkheden, met een bal op de paal. Zij hebben denk ik niet zoveel kansen gehad. Een gelijkspel had wel bij deze wedstrijd gepast. Misschien was het ook wel wat te agressief. Het publiek was hier ook weer echt ouderwets. Zij hebben veel strijd en energie erin gegooid. We hadden moeite om daar doorheen te spelen.”

Halverwege de eerste helft werd Gijs Smal vervangen. “Smal werd wat duizelig. Salah-Eddine is hier gekomen om speelminuten te maken in de Eredivisie en ik vond hem misschien wel onze beste speler. Hij viel ontzettend goed in. Complimenten voor hem. Cleonise was als invaller ook dreigend. Als hij zijn snelheid en kracht nog beter gaat gebruiken is het echt een heerlijke aanvaller. Daar zijn we nog steeds met hem mee bezig.”

Zondag speelt FC Twente haar volgende duel, dan komt RKC Waalwijk naar De Grolsch Veste. Aftrap 14.30 uur. 

image00003 v18