Eerste selectie

Beste supporters,

Gisteravond hebben we het droevige bericht ontvangen dat Piet Schrijvers op 75-jarige leeftijd is overleden. De doelman was een boegbeeld van het elftal van FC Twente dat eind jaren zestig en in de jaren zeventig grote sportieve successen boekte. Piet Schrijvers was een indrukwekkende keeper en de onbetwiste nummer 1. Hij had een groot aandeel in de opkomst van FC Twente.
Onze gedachten zijn bij zijn nabestaanden, familie en voetbalvrienden. We wensen hen veel sterkte bij het verwerken van het verlies. Komende zondag voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen AZ wordt er stil gestaan bij het overlijden van Piet Schrijvers.

Eerste selectie
Na de sportieve teleurstellingen tegen ACF Fiorentina en FC Volendam heeft de ploeg van Ron Jans zich uitstekend gerevancheerd tegen Excelsior en PSV. Na een regelmatige overwinning op de Rotterdammers volgde een zege op PSV. In een geweldige ambiance overklaste FC Twente, met name in de eerste helft, de ploeg uit Eindhoven. Het was mooi om te zien hoe het jonge middenveld met Ramiz Zerrouki, Mathias Kjølø en Daan Rots de ervaren ploeg van Ruud van Nistelrooij de wil oplegde. Dat Vaclav Cerny na zijn twee treffers tegen Excelsior er opnieuw twee maakte, zorgde voor veel vreugde in De Grolsch Veste. De sfeer tegen Fiorentina was al geweldig, maar de manier waarop de winst tegen PSV werd gevierd overtrof alles. De spelers hebben er één dag van mogen genieten, maar vanaf maandag stond alles weer in het teken van de voorbereiding op de volgende tegenstander AZ. De Alkmaarders zijn een van de concurrenten voor een plaats in de subtop van de Eredivisie.

Vakken 123 en 124
Afgelopen week hebben we de situatie voor de vakken 123 en 124, de vakken onder het uitvak, verder besproken. Om de veiligheid voor supporters in deze vakken te vergroten volgen we een traject met een externe partij. Zij adviseren ons over de te nemen stappen. Naast eventuele bouwkundige aanpassingen is het voor alle uitsupporters verboden om consumpties- en etenswaren mee te nemen naar de tribune. Deze maatregel hebben we afgelopen zaterdag tegen PSV al ingevoerd. Bij wedstrijden tegen clubs waarvan supporters zich hebben misdragen bij eerdere wedstrijden, wordt met de vierhoek overlegd welke extra maatregelen er voor de wedstrijd genomen moeten worden. De groep supporters uit de vakken 123 en 124 die wij vorige week hebben gesproken, wordt in december opnieuw uitgenodigd om de genomen en de dan nog te nemen maatregelen te bespreken.

UEFA legt FC Twente boete op
FC Twente heeft van de UEFA een boete gekregen van € 55.000. De boete is opgelegd naar aanleiding van het gooien van voorwerpen, met name drinkbekers, bij de thuiswedstrijd tegen ACF Fiorentina. Daarnaast werden trappen op een aantal tribunes niet vrijgehouden.
Het vuurwerkincident bij het uitvak wordt ook onderzocht en is met name een zaak tussen de UEFA en Fiorentina.

Rookvrij stadion
Sinds twee seizoenen zijn de stadions in ons land rookvrij. Tot en met 15 minuten na afloop van de wedstrijden geldt er ook in De Grolsch Veste een rookverbod. Wij roepen iedereen in het stadion op om zich hier aan te houden. Om een rookvrij stadion te stimuleren hebben we in De Grolsch Veste meer borden opgehangen om supporters daarop te wijzen.

Wedstrijdwijzigingen Eredivisie
De KNVB heeft de speeldata en -tijden van speelronde 12 tot en met 14 in de Eredivisie bekend gemaakt, evenals enkele wedstrijdwijzigingen. Het aanvangstijdstip van thuiswedstrijd tegen Vitesse, op zaterdag 1 oktober, is verplaatst van 20.00 uur naar 21.00 uur. De uitwedstrijd tegen SC Cambuur is verplaatst van zaterdag 22 oktober naar zondag 23 oktober 14.30 uur. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk wordt gespeeld op zondag 30 oktober, aanvang 14.30 uur en een week later komt Go Ahead Eagles op zondag 6 november (14.30 uur) naar De Grolsch Veste. Vrijdag 11 november (20.00 uur) speelt FC Twente de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan gaat de ploeg op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Handtekeningmiddag voor de jongste supporters
Woensdag 21 september wordt er in De Grolsch Veste een handtekeningmiddag gehouden. De spelers van de eerste selectie en speelsters van FC Twente Vrouwen komen dan voor onze jongste supporters naar het stadion. De middag duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur. Maandag volgt meer informatie over deze middag en kunnen de jongste supporters zich aanmelden. De middag wordt in een interlandweek gehouden, enkele spelers verblijven die week bij de nationale ploeg.

OranjeLeeuwinnen & FC Twente Vrouwen
Afgelopen dinsdag hebben de OranjeLeeuwinnen zich geplaatst voor het WK. Met Daphne van Domselaar en Renate Jansen in de basiself won Oranje in de slotseconden van IJsland (1-0). Fenna Kalma, die vorige week haar officiële debuut voor Oranje maakte, en Marisa Olislagers kwamen tegen IJsland als invallers in actie. Het WK wordt vanaf eind juli 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland gehouden.
Het team van trainer Joran Pot bereid zich voor op de start van de competitie. Komende zondag opent FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste het seizoen met de Super Cup wedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd begint om 12.15 uur. Het is de eerste keer dat deze wedstrijd wordt gespeeld tussen de kampioen en de bekerhouder. Een mooie primeur in De Grolsch Veste. Kaarten voor deze Super Cup wedstrijd zijn te bestellen via de website.

Wildkamp Premium Partner van FC Twente
FC Twente heeft een nieuwe Premium Partner verwelkomd bij de club. Wildkamp is al meer dan 20 jaar verbonden aan de club en is vanaf dit jaar Premium Partner. Eerder dit jaar zijn meer (regionale) bedrijven toegetreden tot de top van de sponsorpiramide en hebben zij hun sponsorcontract bij FC Twente uitgebreid. Wildkamp zal nog vaker zichtbaar zijn rondom de wedstrijden van FC Twente.

FC Twente/Heracles Academie
Na de Duitse amateurclubs FC Epe 1912, Vorwärts Epe, VfB Alstätte en SV Union Wessum hebben zich deze week opnieuw enkele regionale amateurverenigingen officieel verbonden aan het Regioplan van de FC Twente/Heracles Academie. v.v. SVVN, FC Ommen, S.V. Enter, H.V.V. Hengelo en UNO ’21 hebben afgelopen week hun handtekening gezet onder de samenwerking. 
Met het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie bijdragen aan een stijging van het niveau binnen het voetballandschap in de regio. Sinds de start tijdens het vorige seizoen hebben nu in totaal 61 amateurclubs zich aangesloten bij het Regioplan. Naast regiotrainingen voor spelers organiseert de Academie meerdere kennisdelingsactiviteiten voor trainers, bestuurders en andere betrokkenen. Verspreid over de hele regio vinden er gedurende het seizoen meerdere bijeenkomsten plaats over verschillende onderwerpen.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur