twegro Eerste selectie

FC Twente heeft zondag in de tiende speelronde van de Eredivsie met 3-0 gewonnen van FC Groningen. In De Grolsch Veste wist FC Twente het overwicht in de tweede helft uit te drukken in de score, toen het via Virgil Misidjan, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel drie keer doeltrof.

56613040 FC Twente

FC Twente greep in de eerste helft het initiatief en had een overwicht, wat resulteerde in meerdere mogelijkheden om de openingstreffer op het scorebord te werken. Michel Vlap raakte eerst de lat (uit een vrije trap) en zag daarna drie pogingen naast gaan of het doel net niet bereiken. Ook een vrije trap van Ramiz Zerrouki, een kopbal van Joshua Brenet en een inzet van Robin Pröpper leverden geen doelpunt op.

In de tweede helft leidde de aanvallende spelopvatting van FC Twente al snel tot een treffer. Drie minuten na rust opende Misidjan de score. Hij schoot beheerst raak in de verre hoek (1-0). In de korte hoek was Brenet even later succesvol, toen hij hard de tweede Twentse treffer binnen werkte (2-0). Ricky van Wolfswinkel was in het restant van de tweede helft de gevaarlijkste man in de afronding. Eerst raakte hij nog de lat én de paal, waarna hij vlak voor tijd de eindstand op 3-0 bepaalde.

FC Twente - FC Groningen 3-0 (0-0)

48' Misidjan 1-0
55' Brenet 2-0
84' Van Wolfswinkel 3-0

Geel: Misidjan (FC Twente), Kalley, Te Wierik (FC Groningen)
Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers (76' Pleguezuelo), Pröpper, Smal, Zerrouki, Kjolo (76' Steijn), Vlap, Rots (76' Cleonise), Van Wolfswinkel, Misidjan.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo, Määttä (66' Kalley), Suslov (15' Valente), Pelupessy (80' Lundqvist), Duarte, Ngonge (46' Oratmangoen), Krüger (46' Abraham), Pepi.

Foto's: Bas Everhard en Orange Pictures