Eerste selectie

Beste supporters,  

De selectie van FC Twente is vandaag rond het middaguur teruggekeerd uit Florence. Donderdagavond speelde de ploeg van trainer Ron Jans het eerste duel van het tweeluik met ACF Fiorentina en leed een kleine nederlaag (2-1). Ruim tweeduizend FC Twente-supporters zagen de ploeg voor rust niet goed voor de dag komen, maar de spelers herstelden zich in de tweede helft en dankzij de goal van Vaclav Cerny houdt FC Twente zicht op plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Conference League. We zijn nog volop in de race.  

Voorafgaand aan de wedstrijd verzamelden de supporters zich in het centrum van Florence om zich op te maken voor een Europese avond. Dat zorgde ’s middags voor een prachtige entourage in de historische binnenstad. Dat supporters weer uitkeken naar Europese uitwedstrijd bleek uit alles. Het was mooi om supporters van alle leeftijden zo samen te zien en de vele verhalen te horen hoe zij de reis naar Florence hadden gemaakt. Het mag duidelijk zijn dat iedereen er veel voor over had om erbij te zijn. ’s Avonds steunden zij het team geweldig, alleen waren de Italiaanse weergoden hen helaas niet gunstig gezind en moesten zij negentig minuten lang de regen trotseren. 

Namens iedereen bij de club wil ik de supporters bedanken voor hun steun en kijken we uit naar de return in een volle Grolsch Veste. Tot en met gisteren konden seizoenkaarthouders hun eigen plek terugkopen. Inmiddels zijn er meer dan 22.000 kaarten verkocht, maandag begint de vrije verkoop.   

Dit weekend is er vanwege het tweeluik met ACF Fiorentina geen Eredivisie-voetbal voor FC Twente. De thuiswedstrijd tegen Excelsior was eerder al verschoven naar woensdag 31 augustus. 

UEFA Women’s Champions League Voor FC Twente Vrouwen wacht zondag de wedstrijd waarin het zich kan kwalificeren voor de volgende ronde van de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van trainer Joran Pot won donderdagavond met maar liefst 13-0 van Agarista CSF uit Moldavië, waarbij Fenna Kalma met zes goals op schot was. FC Twente Vrouwen neemt het zondag om 18.00 uur op Sportcampus Diekman in Enschede op tegen Benfica. De Portugese club was vorig seizoen voor FC Twente Vrouwen een sta-in-de-weg op weg naar de groepsfase van het Europese toernooi. Voor FC Twente een mooie uitdaging om Benfica in een rechtstreeks duel te verslaan. Support kan de ploeg zeker gebruiken. Kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen via kaartverkoop.fctwente.nl. RTV Oost zendt de wedstrijd live uit. Ella Peddemors, Kim Everaerts en Marit Auée moeten deze week het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women’s Champions League missen. Zij nemen met Oranje Vrouwen onder 20 deel aan het WK dat in Costa Rica wordt gehouden. Voor Peddemors zit het toernooi er helaas al op. De middenveldster viel afgelopen week uit met een blessure en is inmiddels terug in Nederland. Everaerts en Auée wonnen donderdag van Ghana, een duel waarin Auée haar tweede WK-doelpunt scoorde. Na de zege op Amerika en het verlies tegen Japan was dat genoeg om de kwartfinale te bereiken. Zondagnacht speelt Nederland tegen Nigeria.  

FC Twente/Heracles Academie De teams van de FC Twente/Heracles Academie zijn in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder 21 was al gestart met de trainingen en het spelen van oefenwedstrijden. Volgende week verblijft Onder 21 voor een trainingsweek in Zeist en dan begint het echte werk met een eerste bekerwedstrijd. Sinds vorige week zijn ook de teams van Onder 18, Onder 16 en Onder 15 weer actief en inmiddels zijn ook de spelers van Onder 14, Onder 13 en Onder 12 begonnen aan hun voorbereiding. De eerste oefenduels zijn gespeeld. 

Good Goan! 

Paul van der KraanAlgemeen Directeur