Eerste selectie twegae

Beste supporters,

Met nog twee duels te gaan voor de start van het WK staan we op een mooie vierde plaats. Zondag speelt de ploeg van Ron Jans thuis tegen Go Ahead Eagles en de laatste competitiewedstrijd in 2022 is in Rotterdam bij Sparta. De wedstrijd van zondag tegen Go Ahead Eagles is een mooi affiche en betekent het weerzien met René Hake en Jeffrey de Lange. Hake en De Lange presteren na een moeilijke start heel goed met hun ploeg. Ze zijn al zeven competitiewedstrijden ongeslagen. Wil FC Twente mee blijven doen om de bovenste plaatsen dan zijn drie punten zeer welkom. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar met de terugkeer van Michal Sadilek heeft de staf er weer een speler bij in de wedstrijdselectie. Dat betekent dat op Wout Brama en Christos Tzolis na iedereen fit is. In een volle Veste hopen we op een goede laatste thuiswedstijd voor de winterstop.

Afscheid spelers
Zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles nemen we afscheid van enkele spelers die afgelopen zomer zijn vertrokken bij de club. Jesse Bosch, Ennio van der Gouw en Jeffrey de Lange verwelkomen we op het veld. Helaas paste het voor andere reeds vertrokken spelers niet in hun wedstrijdprogramma om afscheid te komen nemen in De Grolsch Veste.

Gedragscommissie
Dit seizoen zijn er twee bijeenkomsten van de Gedragscommissie geweest. Supporters die zich bij wedstrijden misdragen verschijnen voor deze commissie en kunnen een straf opgelegd krijgen. Recentelijk zijn er vijf stadionverboden voor (lichte) misdragingen en zijn er werkstraffen opgelegd. Ook zijn er zaken doorgemeld aan de KNVB voor een landelijk stadionverbod en is in één zaak een betalingsverplichting opgelegd voor schade die is veroorzaakt door een vernieling.
Naast deze straffen worden er ook zaken behandeld door het OM. Deze (zwaardere) misdragingen worden via het strafrecht afgedaan.
Naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van het thuisduel met FC Groningen loopt er nog een onderzoek naar de personen die zich hierbij hebben misdragen. Een aantal mensen is al herkend. Eén daarvan is twee dagen na de wedstrijd bij de Gedragscommissie geweest. Andere personen krijgen nog een uitnodiging voor de Gedragscommissie of worden strafrechtelijk vervolgd door het OM.

Oefenwedstrijd en Wintermarkt
Tijdens de winterstop speelt FC Twente zaterdag 10 december (17.00 uur) in De Grolsch Veste een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Tickets voor dit duel zijn vanaf medio november via de website verkrijgbaar, regulieren kaarten kosten € 5,- en leden van de Kidsclub en Young Reds betalen €2-.
Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt vanaf 11.00 uur een wintermarkt gehouden. Rondom De Grolsch Veste beginnen we die dag in een winters sfeertje, met muziek en activiteiten voor jong én oud. Het wordt vast een gezellige dag voor de hele familie die we afsluiten in het stadion met FC Twente-Sparta Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.fctwente.nl/winter

FC Twente Vrouwen
Vanavond speelt FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen Telstar. De ploeg wil de goede resultaten in de competitie doortrekken. Na deze speelronde wacht een interlandweek waarin Oranje Vrouwen oefent tegen Costa Rica en Denemarken. Fenna Kalma, Daphne van Domselaar, Renate Jansen, Caitlin Dijkstra en Kayleigh van Dooren maken deel uit van de Oranje-selectie.
Eind november speelt FC Twente Vrouwen twee thuiswedstrijden. Zondag 20 november ontvangt het team op Sportcampus Diekman Excelsior en een week later (27 november) staat in De Grolsch Veste de topper tegen Ajax op het programma.

FC Twente / Heracles Academie
Deze periode  is een aantal Academiespelers geselecteerd voor nationale jeugdselecties. Owen Panneflek is opnieuw opgenomen in de selectie van Nederland Onder 17 Futures en Kaan Talay in de selectie van Onder 16 Futures. Ruud Nijstad en Rayan Taouil waren door de KNVB uitgenodigd voor een selectiewedstrijd van Nederland Onder 15. Siebe van Langen en Jesse Weijdijk hebben deelgenomen aan een selectiewedstrijd voor Nederland Onder 14.

Trainingscentrum Hengelo
Op de parkeerplaats van het Trainingscentrum in Hengelo zijn onlangs tijdelijke kantoor-units geplaatst. Deze worden op korte termijn in gebruik genomen door medewerkers van de FC Twente/Heracles Academie. In de units bevinden zich meerdere lokalen, spreekruimten, een bestuurskamer en een gym. Daarnaast is er ook een ruimte ingericht die fungeert als kantine voor ouders en andere bezoekers aan de wedstrijden van de Academie.

Good Goan

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur