Eerste selectie

FC Twente en RSC Anderlecht hebben overeenstemming bereikt over een definitieve overgang van Michel Vlap. De 25-jarige aanvallende middenvelder tekende maandagmiddag in De Grolsch Veste een driejarig contract met de optie voor nog een seizoen. Vlap werd afgelopen seizoen gehuurd van de Belgische club. Michel Vlap sluit later vandaag aan bij de selectie van trainer Ron Jans die op trainingskamp is in Duitsland.  

DVS03143
DVS03226

“Iedereen heeft afgelopen seizoen gezien dat ik met veel plezier bij FC Twente heb gespeeld, het is een prachtclub om voor te voetballen”, vertelt Michel Vlap. “Ik voel me gewaardeerd bij FC Twente en ik was ook blij dat ze mij definitief wilden overnemen. Dat geeft toch meer rust en zekerheid en daardoor kun je je nog meer op het voetbal focussen. Vorig seizoen was het behalen van Europees voetbal een prachtige beloning voor het team en ik ben blij dat ik er nu ook bij mag zijn om het echt mee te maken. Het wordt namelijk ook mijn eerste keer Europees spelen. Het is niet vanzelfsprekend dat we het succes van vorig jaar opnieuw behalen, maar we gaan er wel alles aan doen om er weer een heel mooi seizoen van te maken. Ik kijk er naar uit.” 

“We wilden Michel heel graag voor FC Twente behouden”, vertelt Jan Streuer. “Uiteindelijk is de club er in geslaagd Michel definitief over te nemen van Anderlecht en daar zijn we heel blij mee. Michel heeft vorig seizoen een belangrijk aandeel gehad in het sportieve succes en de ontwikkeling van de ploeg. We hebben de verwachting dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken en daarmee van nog meer waarde kan zijn voor de ploeg. Michel is bovendien een heel fijne en gedreven speler die je graag in de selectie wilt hebben.” 

 

DVS03226
Michel Vlap

Over Michel Vlap  
Michel Vlap (Sneek, 1997) doorliep de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Hij maakte in 2016 zijn debuut in het eerste elftal en in 2019 vertrok Vlap naar RSC Anderlecht. In de winter van 2021 ondertekende hij een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen bij Arminia Bielefeld. Hierna keerde hij weer terug naar België. Afgelopen seizoen speelde Vlap op huurbasis voor FC Twente. Nu maakt hij de definitieve overstap naar Twente.  

DVS03391