Eerste selectie

Michal Sadilek (22) speelt ook komend seizoen voor FC Twente. Sadilek, dit seizoen gehuurd van PSV, wordt definitief overgenomen. De tienvoudig Tsjechisch international tekende vanmiddag in De Grolsch Veste een contract tot 2024 met de optie voor nog een seizoen. 

DSC00455
Michal Sadilek

“Vanaf de eerste dag voelde ik me thuis bij FC Twente”, vertelt Michal Sadilek. “De club, supporters, spelers en staf gaven mij direct een fijn gevoel. De sfeer bij thuiswedstrijden is speciaal, net als de uitduels met onze supporters die erbij zijn. Het voetbal dat FC Twente speelt past mij goed en ik ben blij dat ik nu definitief de stap naar FC Twente ga maken. Ik kan mij nu volledig hier op richten. Voor mij is het ook belangrijk dat ik hier veel speel, zodat ik in beeld blijf bij het Tsjechische elftal.” 

“We zijn heel blij dat we Michal Sadilek voor FC Twente kunnen behouden”, vertelt Jan Streuer. “Michal heeft zijn kwaliteiten als voetballer dit seizoen absoluut laten zien bij FC Twente en hij heeft een fantastische mentaliteit. Een geweldige teamspeler die altijd vooropgaat in de strijd en ook voetballend een hoog niveau haalt. Sadilek is een speler die echt past bij FC Twente.” 

Over Michal Sadilek 
Nadat Michal Sadilek in de jeugdopleiding van 1. FC Slovacko speelde, stapte hij op zestienjarige leeftijd over naar PSV. Eind 2017 debuteerde Sadilek voor Jong PSV in het betaald voetbal en een jaar later in de hoofdmacht van de Eindhovense club. In het seizoen 2020-2021 speelde Sadilek op huurbasis voor FC Slovan Liberec en kwam hij afgelopen zomer met Tsjechië uit op het EK. Sinds het begin van dit seizoen speelt Sadilek op huurbasis voor FC Twente. De middenvelder speelde tot dusver 28 wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin een keer.   

 

DSC00410
DSC00427
DSC00455