Eerste selectie

FC Twente heeft zondagavond een mooie overwinning behaald op AZ. In De Grolsch Veste had Manfred Ugalde met twee treffers het grootste aandeel in de zege. De Costa Ricaan was in de eerste tien minuten van de wedstrijd twee keer trefzeker met een kopbal.

20230319 FCT AZ 24250
20230319 FCT AZ 14453366
20230319 FCT AZ 14465
20230319 FCT AZ 14508
20230319 FCT AZ 24324
20230319 FCT AZ 24333

FC Twente schoot uit de startblokken tegen AZ. De ploeg drukte de gasten terug op eigen helft en na tien minuten stond de ploeg van trainer Ron Jans op een 2-0 voorsprong. Na een heel mooie aanval kopte Manfred Ugalde de bal binnen uit een voorzet van Joshua Brenet. En drie minuten later was het opnieuw raak toen Ugalde dit keer van Cerny de bal kreeg en opnieuw kopsterk was in de lucht (2-0).

Een verdiende voorsprong. Aan de andere zijde had AZ binnen het half uur de aansluitingstreffer kunnen maken, maar Lars Unnerstall pareerde twee keer een inzet knap.

FC Twente begon ook sterk aan de tweede helft. Anass Salah-Eddine zag zijn schot van afstand gestopt worden voor AZ-goalie Ryan, die direct daarna ook een treffer van Ricky van Wolfswinkel voorkwam. Na ruim een uur spelen was AZ succesvol in de omschakeling via Jesper Karlsson, die de aansluitingstreffer scoorde (2-1).

Daardoor kon De Grolsch Veste zich op gaan maken voor een spannende slotfase. AZ kreeg via invaller Meerdink de grootste kans, maar Pleguezuelo voorkwam de gelijkmaker. FC Twente hield de rijen gesloten waarna de drie punten gevierd konden worden met de supporters.