club

Vandaag hebben we het droevige bericht ontvangen dat Piet Schrijvers is overleden. Piet was tussen 1968 en 1974 de doelman van onze club en speelde 234 wedstrijden voor FC Twente. Voor het elftal dat eind jaren zestig en in de jaren zeventig voor grote nationale en internationale successen zorgde was Piet Schrijvers van grote waarde. Piet was een boegbeeld van FC Twente.

Piet Schrijvers maakte in de zomer van 1968 de overstap van DWS naar FC Twente. Zes jaar was de doelman de nummer 1 van Twente. In het seizoen 1971-1972 vestigde Schrijvers met FC Twente een bijzonder record. Met de verdedigers Epy Drost, Kalle Oranen, Willem de Vries en Cees van Ierssel vormde Schrijvers de Twentse defensie die dat seizoen slechts 13 tegentreffers incasseerde. Een record dat al vijftig jaar in Twentse handen is. Tijdens zijn jaren in Enschede debuteerde Schrijvers voor Oranje en zou uiteindelijk 46 interlands spelen.

In 1974 vertrok Schrijvers bij FC Twente. Hij vervolgde zijn loopbaan bij Ajax en zou tot 1983 in de hoofdstad spelen. Twee seizoenen later sloot Schrijvers zijn actieve spelerscarrière af bij PEC Zwolle. Eind jaren tachtig was Schrijvers een seizoen als keeperstrainer actief bij FC Twente.

Piet Schrijvers werd 75 jaar.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, familie en voetbalvrienden van Piet Schrijvers. We wensen hen veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

Piet Schrijvers 2