Supporters club

Vrijdagmiddag is op de Westerbegraafplaats in Enschede een speciaal FC Twente gedenkveld geopend. Op deze plek kunnen nabestaanden de as van hun overleden dierbaren uitstrooien. Wethouder Jurgen van Houdt verrichtte samen met Martijn Hoogstoevenbeld de opening.

Afgelopen jaren kwamen er regelmatig vragen bij FC Twente binnen van nabestaanden die de as van hun overleden dierbaren wilden uitstrooien op een speciale FC Twente-plek. Naar aanleiding daarvan zijn er contacten gelegd met de gemeente Enschede, die het mede mogelijk gemaakt heeft dat er nu een gedenkveld is op de Westerbegraafplaats aan de Hengelosestraat. Met de hulp van diverse supportersverenigingen en vrijwilligers is dit gedenkveld afgelopen half jaar gerealiseerd. We zijn blij dat we nu kunnen voldoen aan de wens van nabestaanden. We hopen dat deze speciale plek voor hen ook troost biedt.

Pedro Swier van Vredehof Uitvaartverzorging: “Wij verzorgen reeds zo’n tien jaar FC Twente-uitvaarten, die in het teken staan van de liefde voor de club”, vertelt Swier. “Het is erg mooi dat deze mogelijkheid er nu is. Nadat we hier al een aantal jaar naar op zoek waren hebben we dit speciale strooiveld nu kunnen realiseren”, aldus Swier.

61B8332
61B8337
61B8338 2
61B8340
61B8369
61B8384
61B8412 2

Een van de supporters die afgelopen tijd veel werk heeft verricht om dit veld mogelijk te maken is Joop Kikkert, supporter in hart en nieren. Net als Meindert van der Sluis, supporterscoördinator bij FC Twente, was hij de laatste periode bijna dagelijks met het project bezig. “Het is mooi dat we dit met de steun en inzet van de supporters hebben kunnen doen”, vertelt Van der Sluis. “Na het harde werken zijn we dan ook ontzettend trots wat we hebben neergezet", merkt hij op.

Op het veld van de Westerbegraafplaats zijn enkele items van het stadion nagebootst. Er staat een echte dug-out, witte omlijning om het veld en cornervlaggen. Ook is er een hekwerk waar nabestaanden een speciaal slotje aan kunnen hangen. Swier: “Daarnaast is het mogelijk om een tegel met daarop de naam van de overleden te persoon te plaatsen in de gedenkwand. Bij de voorbereiding is ook gebruik gemaakt van het ‘echte’ FC Twente graszaad dat ook in De Grolsch Veste ligt.”

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de beheerder van de Westerbegraafplaats - telefoonnummer: 053-4359131 - e-mail: gedenkpark@enschede.nl.