twevit Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond een ruime zege geboekt op Vitesse. In De Grolsch Veste won de ploeg door doelpunten van Joshua Brenet, Virgil Misidjan en Gijs Smal met 3-0.

20221001 FCT Vitesse 17653

FC Twente trad tegen Vitesse aan zonder Lars Unnerstall. De goalie was ziek en werd vervangen door Przemyslaw Tyton. Voorafgaand aan de wedstrijd werd clubicoon Eddy Achterberg op het veld onderscheiden door Jan Streuer. Achterberg werd benoemd tot erelid van FC Twente.

FC Twente creëerde in de eerste helft enkele goede mogelijkheden om de score te openen, maar het duurde tot tien minuten voor rust voor de score werd geopend. Vaclav Cerny zette Joshua Brenet fraai vrij voor het Vitesse-doel (1-0).

Met nog een kwartier te spelen verdubbelde Virgil Misidjan na rust de voorsprong. De aanvaller liet na een individuele actie doelman Scherpen kansloos (2-0). In de slotminuten van de wedstrijd zorgde Gijs Smal met een prachtig afstandsschot voor de derde Twentse treffer van de avond (3-0).