twevrajavr FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag de kwartfinale bereikt van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Joran Pot won op eigen veld met 2-1 van Ajax.

58244899 FC Twente

Na een 0-0 ruststand, in de eerste helft kreeg Fenna Kalma de beste kans vanaf de strafschopstip, maar zij zag de inzet gekeerd worden door de Ajax-goalie, zette Kalma dit vroeg recht. Aan het begin van de tweede helft scoorde de spits. Een kwartier was het Renate Jansen die op geweldige wijze de 2-0 de scoorde. Vanaf de linkerkant krulde ze de bal vanaf de rand van zestien in de verre hoek achter Kop. De 2-0 voorsprong bleef lang op het scorebord staan, ondanks goede kansen voor Kaptein, Kalma en Jansen. In de slotminuut maakte Ajax de aansluitingstreffer, bracht daarmee de spanning terug, maar de bekerzege kwam niet meer in gevaar.

Renate Jansen: 'We komen net uit een interlandperiode dus dan is dit een moeilijke wedstrijd, zo'n bekertopper. Uiteindelijk trekken we het vanwege individuele kwaliteit over de streep, samen met de hoeveelheid energie wat wij in de wedstrijd legden. Het kan zeker beter, maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste.'

Trainer Joran Pot: 'We waren eerst waakzaam voor elkaars krachten, waardoor het ook echt een topper was. We werden eerst gevaarlijk in de omschakeling door gebruik te maken van de ruimte achter de verdediging van Ajax. Dat werd eerst nog niet helemaal uitbetaald. Toen het spel wat rustiger werd merkten we dat we begonnen te controleren. We gaven weinig weg en kwamen dus door twee mooie goals op voorsprong. We hadden het eerder moeten beslissen waardoor de 2-1 ook nog de wedstrijd onnodig spannend maakte.'

FC Twente Vrouwen - Ajax 2-1 (0-0)

47' Kalma 1-0
60' R. Jansen 2-0
89' Van der Veen 2-1

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts (75' Kerkdijk), Auee, Dijkstra, Olislagers, Giesen (82' Te Brake), Van Ginkel, Kaptein, R. Jansen, Kalma, Dhont (75' B. Jansen).

Foto's: OrangePictures