FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond een overtuigende zege behaald op Telstar. Op Sportcampus Diekman won de ploeg van trainer Joran Pot met 9-0 van Telstar.

57918068 FC Twente

Fenna Kalma scoorde na een klein kwartier spelen haar 22e treffer van dit seizoen. De spits was trefzeker zeker na een assist van Elena Dhont. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Na een fantastische steekbal van Caitlin Dijkstra op Renate Jansen stond opnieuw Kalma aan het eind van de aanval (2-0). Twee minuten later zorgde Marit Auée voor de derde Twentse treffer.

Fenna Kalma maakte na iets meer dan een half uur voor haar derde doelpunt van de avond. De spits draaide weg bij haar tegenstander en schoot de 4-0 tegen de touwen. Op slag van rust verzilverde Dhont een mooie kans en schoot de 5-0 binnen.

Direct na rust was Suzanne Giesen trefzeker en na tien minuten in de tweede helft scoorde Elena Dhont haar tweede van de avond (7-0). FC Twente Vrouwen bleef op schot en met nog twintig minuten te spelen op het scorebord maakte Kalma har vierde van de avond en daarmee haar 25e van het seizoen. Invalster Naomi Pattiwael luisterde haar optreden op door direct te scoren. Zij maakte de 9-0 en bepaalde daarmee de eindstand.