Eerste selectie

Nadat de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Duitsland geen doorgang kon vinden, heeft FC Twente zaterdag een besloten wedstrijd gespeeld tegen de club uit de Bundesliga. Op het Trainingscentrum in Hengelo eindige het duel in 3-3. Aan de zijde van FC Twente scoorden Manfred Ugalde, Ricky van Wolfswinkel en Denilho Cleonise.

image00001 v4
55386490 FC Twente
55386554 FC Twente

De wedstrijd tegen Werder Bremen werd gespeeld over twee keer zestig minuten. In het eerste uur kwam de bezoekers op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Marvin Ducksch. Na drie kwartier zorgden Gijs Smal en Virgil Misidjan met een fraaie actie over de linkerkant voor het gevaar en een alerte Manfred Ugalde schoot de 1-1 binnen.

Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op en in het tweede deel kwam er een nagenoeg nieuw elftal in het veld.  Al vroeg zorgde de nieuwe voorhoede via Denilho Cleonise en Vaclav Cerny voor dreiging. Na vijf minuten profiteerde Ricky van Wolfswinkel samen met Cleonise van het eigen opjagen, waarna de spits de 2-1 kon maken. Werder Bremen liet zich voorin ook gelden en dat zorgde ervoor dat de 2-2 niet uitbleef.

image00004 v4
image00003 v3
image00005 v4

Na negentig minuten nam FC Twente opnieuw de leiding. Een snelle uitbraak via Cerny, die de bal op mooi maat bij de mee opgekomen Cleonise bezorgde, leidde de 3-2 in. Met een bekeken schot passeerde Cleonise de Bremen-goalie.

In het laatste half uur kreeg FC Twente via Cerny een nieuwe goede kans op een treffer, maar even later viel de goal aan de andere kant. Niklas Schmidt schoot de bal van net buiten de zestien binnen (3-3).

Met nog een kwartier te spelen kreeg FC Twente een strafschop, nadat er in de ‘zestien’ een overtreding was begaan op Cleonise. Cerny mocht aanleggen vanaf elf meter, maar kon de kans niet verzilveren. De Bremen-doelman voorkwam de 4-3.

Komende vrijdag speelt FC Twente haar volgende oefenduel, dan komt FC Schalke 04 naar De Grolsch Veste.

FC Twente – Werder Bremen 3-3 (1-1)2x 60 minuten

Scoreverloop:26’ Ducksch 0-146’ Ugalde 1-165’ Van Wolfswinkel 2-179’ Wesier 2-290’ Cleonise 3-2100’ Schmidt 3-3

Bijzonderheden: 105’ Vaclav Cerny mist strafschop.

Scheidsrechter: Nick Smit

Opstelling FC Twente (1e 60 minuten): Tyton, Brenet, Hilgers, Pleguezuelo, Smal, Brama, Kjølø, Vlap, Ugalde, Misidjan, Daan Rots.

Opstelling FC Twente (2e 60 minuten): El Maach, Everink, Staring, Bruns, Mats Rots, Zerrouki, Kjølø (75’ Sybrandy), Steijn, Cleonise, Van Wolfswinkel, Cerny.

Foto’s: OrangePictures