Eerste selectie club

FC Twente heeft een eervolle uitnodiging gekregen van Bryan Ruiz. De aanvaller heeft FC Twente uitgenodigd om op zaterdag 17 december in Costa Rica zijn afscheidswedstrijd te spelen tegen zijn huidige club Liga Deportiva Alajuelense. 

NZ5 5175
Bryan Ruiz

Die dag neemt Bryan Ruiz na een indrukwekkende carrière afscheid als profvoetballer en wordt dit in zijn thuisland opgesierd met een wedstrijd tussen Liga Deportiva Alajuelense, de club waar hij zijn carrière begon, en FC Twente waarmee hij geweldige successen behaalde. 

Bryan Ruiz speelde van 2009 tot 2011 voor FC Twente en heeft nog altijd een warme band met de club waarmee hij in 2010 landskampioen werd en met 24 goals topscorer dat jaar. Ook won de aanvaller met FC Twente de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Ruiz heeft een grote bijdrage geleverd aan deze successen en hij staat symbool voor de grootste sportieve succesjaren van FC Twente.

Grote eer
“Het is een grote eer om de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz te mogen spelen”, vertelt trainer Ron Jans. “Samen met zijn club heeft Bryan ons uitgenodigd om naar Costa Rica te komen, hij heeft veel voor FC Twente betekend. Het benadrukt de speciale band die hij met de club heeft. Bovendien biedt dit ons een mooie gelegenheid om het trainingskamp daar te beleggen.”  

Trainingskamp in Costa Rica 
De ploeg van trainer Ron Jans verblijft van 12 december tot en met 22 december in Costa Rica voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Vanwege het komende WK speelt FC Twente de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op 11 november. Eind november/begin december start FC Twente het eerste deel van de voorbereiding in eigen land.

Carrière Bryan Ruiz 
Bryan Ruiz groeide als jeugdspeler op bij LD Alajuelense. In 2005 debuteerde Ruiz voor de nationale ploeg van Costa Rica en speelde tot dusver 143 interlands waarin hij 29 keer scoorde. In 2006 maakte Ruiz de overstap van Liga Deportiva Alajuelense naar KAA Gent en na drie seizoenen in België te hebben gespeeld, kwam de aanvaller in de zomer van 2009 naar Enschede. Na twee prachtige voetbaljaren in het shirt van FC Twente stapte Ruiz in 2011 over naar Fulham. Begin 2014 speelde de aanvaller op huurbasis voor PSV en van 2015 tot 2018 kwam Ruiz uit voor Sporting Lissabon. Na twee seizoenen voor het Braziliaanse Santos te hebben gespeeld, keerde Ruiz in de zomer van 2020 terug bij Liga Deportiva Alajuelense. Na bijna twintig jaar profvoetbal zet Ruiz eind 2022 een punt achter zijn rijke carrière.