Throwback

In 1998 namen we afscheid van Het Diekman Stadion. Op 22 april 1998 speelde FC Twente tegen sc Heerenveen haar laatste wedstrijd aan de J.J. van Deinselaan. Het werd een historische avond met memorabele momenten, uit het beeldarchief van Kor de Klein maakten we een speciale compilatie.

FC Twente 1965 vs FC Twente C1

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen betrad het elftal van 1965 het veld en speelde een wedstrijd tegen de C1 van dat seizoen. Bij de jeugd van FC Twente kwamen onder meer Collins John en Karim El Ahmadi in actie. Een duel waarin El Ahmadi ook wist te scoren. Herman Kuiphof en Kick van der Vall ondersteunden de wedstrijd van commentaar. 

You ‘ll never walk alone

George Sephton, de beroemde stadionspeaker van Liverpool FC, overhandigde voor de wedstrijd de originele uitvoering van ‘You ‘ll never walk alone' aan FC Twente. Natuurlijk klonk ook deze avond in Het Diekman ‘You ‘ll never walk alone'.

Met een trouwerij in de rust van de wedstrijd, 'Vaarwel Stadion Diekman' vertolkt door Marga Bult, Schotse muziek en een uitgebreide ereronde van de selectie werd deze avond na 33 jaar afscheid genomen van Het Diekman.

Bekijk in onderstaande videoplayer een uitgebreide terugblik van de avond in 1998