Eerste selectie

Woensdagavond treft FC Twente in De Grolsch Veste AZ. Een treffen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. In aanloop naar het duel de vooruitblik met Trainer Ron Jans. “Mooiste bekeraffiche van deze week.”

“FC Twente – AZ is het mooiste bekeraffiche van deze week”, merkt Ron Jans op. “In de beker kun je geen misstap begaan, er zijn na deze week nog acht clubs over en dan gaat zo’n bekertoernooi steeds meer prikkelen.”

“Op voorhand misschien een cliché, maar voor deze wedstrijd gaat de kansenverhouding 50/50 wel op”, vervolgt Jans. “In de competitie hebben we AZ verslagen, maar toen zaten zij in een andere fase. Net als wij maakt ook AZ nu een goede periode door dat ze ongeslagen zijn.”

Ron Jans weet wat het is om de beker te winnen. Dat deed hij in 2014 met PEC Zwolle. “Toen trof PEC geen enkele topclub tot aan de finale. Qua loting hebben we nu niet de makkelijkste weg, nadat we in de vorige ronde op wonderbaarlijke wijze van Feyenoord wonnen. De moeilijkste weg is wel de mooiste weg.”

Vaclav Cerny is na zijn afwezigheid van vorige week terug bij de selectie. Robin Pröpper viel zaterdag tegen Heerenveen uit met een blessure en is tegen AZ beschikbaar.

FC Twente – AZ, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het duel is live te zien op ESPN en het open kanaal van FOX.