Eerste selectie twefey

In een volledig uitverkochte Grolsch Veste treedt FC Twente zondagmiddag aan tegen Feyenoord. In aanloop naar het treffen met de koploper de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Invloed
Na de midweekse wedstrijd tegen Vitesse wacht zondag Feyenoord. De selectie keerde woensdagavond met een teleurgesteld gevoel terug uit Arnhem. “We zijn niet tevreden met een 2-2 bij Vitesse. Het niveau dat we haalden was niet genoeg. Tegen Feyenoord moet dat beter. We moeten kritisch kijken naar de dingen waar we invloed op hebben”, vertelt Jans, die op Wout Brama na iedereen aan boord heeft tegen Feyenoord.

Meten
Eerder dit seizoen trof FC Twente in Rotterdam Feyenoord en verloor met 2-0. “In die wedstrijd kregen we voor rust ook onze mogelijkheden. De rode kaart vlak voor rust was beslissend”, vervolgt Jans. “Ik denk dat we ons kunnen meten met Feyenoord en dat willen we zondag laten zien. Feyenoord is een ploeg die niet zo makkelijk te verslaan is, maar het kan wel. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn de laatste jaren altijd spannend geweest. Ik denk dat het zondag een heel mooie intense wedstrijd kan gaan worden. Ik verheug me erop, zeker met ons publiek erachter.”

Zaterdagmorgen staat de afsluitende training richting het duel met Feyenoord op het programma.

FC Twente – Feyenoord, aanvang 12.15 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.