Eerste selectie camtwe

Zondagmiddag speelt FC Twente in Leeuwarden de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Net als afgelopen week kan FC Twente zondag niet beschikken over de geschorste Vaclav Cerny en de geblesseerden Wout Brama, Christos Tzolis en Michal Sadilek. “Wout is gisteren geopereerd”, vertelt Ron Jans. “Dat moest gebeuren en dat hebben we nu naar voren gehaald. Hierdoor kan Wout zich goed voorbereiden op de tweede seizoenshelft.”

SC Cambuur
Na de goede overwinning op FC Groningen wacht dit weekend voor FC Twente de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. “We hebben een prima week gehad en goed kunnen trainen”, vertelt Ron Jans. “We weten dat het een beste kluif wordt zondag. Het is lastig voetballen tegen Cambuur, daar hebben we vorig jaar kennis meegemaakt.”

De club uit Leeuwarden staat momenteel op een veertiende plaats in de Eredivisie. “Cambuur laat tot dusver een wisselend beeld zien dit seizoen en op sommige posities zijn ze nog wat zoekende”, vervolgt Jans. “Tegen PSV miste Cambuur een aantal spelers en wonnen ze heel overtuigend. Tegen Vitesse was het niet goed en verliezen ze met dezelfde cijfers (0-3). Van de komende vier wedstrijden tot aan de winterstop is Cambuur-uit misschien wel de moeilijkste. Dat heeft ook met de kwaliteit van Cambuur te maken. Ze hebben een team dat wil voetballen en vooruit wil. We willen laten zien dat we in uitwedstrijden niet alleen de bal kunnen hebben, maar ook overwinningen kunnen boeken.”

Henk de Jong
Gisteren werd bekend dat Cambuur-trainer Henk de Jong om gezondheidsreden per direct stopt als trainer. “Je gezondheid is het allerbelangrijkste”, weet Ron Jans. “Bij FC Groningen heb ik met veel plezier met Henk samengewerkt en in het amateur- en betaald voetbal hebben we heel vaak tegen elkaar gespeeld. Hopelijk kan Henk de komende tijd goed herstellen en zien we hem snel terug in de voetballerij. Ik wil Henk en zijn familie het allerbeste wensen de komende tijd.”

SC Cambuur – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Het duel is live te zien op ESPN 2.