Eerste selectie

Vier dagen na de fraaie zege op Vitesse, staat er een nieuw treffen op het programma. Donderdagavond om 21.00 uur wordt er in De Grolsch Veste afgetrapt tegen AZ.

De wedstrijden volgen elkaar deze week snel op. “Het mooiste aan voetbal zijn de wedstrijden, dus dat vinden we echt niet erg”, trapt Ron Jans af. Dit keer sinds lange tijd weer een avondwedstrijd met 20.000 supporters op de tribune. “Die entourage brengt altijd wel iets extra’s en daar verheug ik me op.”  

Selectie 
Trainer Ron Jans kan tegen AZ over dezelfde groep beschikken als tegen Vitesse. “We hebben op de bank ook weer concurrentie, dat zag je zondag al. Daardoor kunnen we keuzes maken en dat is prettig”, vervolgt Jans. “We hebben nu twee keer achter elkaar gewonnen en dat zorgt altijd voor een ander gevoel van vertrouwen. Vanuit vertrouwen ga je steeds meer geloven in waarmee je bezig bent. Onze teamspirit was twee keer achter elkaar uitstekend en dat moeten we uitbouwen. Dat moet morgen tegen AZ weer de basis zijn.” 

AZ
AZ kent een moeizame seizoenstart in de Eredivisie. De nummer drie van afgelopen voetbaljaar ging afgelopen weekend met 3-2 onderuit bij Heracles Almelo. Tot dusver werden alleen in Friesland punten gepakt, bij Heerenveen werd met 1-3 gewonnen.  Jans: “Ik heb hun eerste helft tegen Heracles gezien en ze waren veel beter en dreigender. Bij AZ zijn veel kwaliteitsspelers vertrokken en ze zijn nog aan het bouwen. AZ is een heel aardige tegenstander, ze hebben het moeilijk, maar is echt wel een goede ploeg. Het wordt een spannend potje.” 

Woensdagmiddag werkt de selectie de afsluitende training af richting het treffen met AZ.   

FC Twente – AZ, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.