Supporters club

Het kabinet maakte dinsdagavond tijdens de coronapersconferentie bekend dat de stadions weer open mogen, maar wel met slechts 1/3 van de bezetting, waardoor de kosten aanzienlijk hoger zijn dan de inkomsten. FC Twente is zwaar teleurgesteld over dit besluit. FC Twente zal morgen met de andere clubs de situatie bespreken.

We krijgen van meerdere kanten verzoeken en verwachtingen binnen ten aanzien van het te volgen beleid. Waar de een het stadion dicht wil houden, wil een ander gebruik maken van de 1/3 mogelijkheid, en weer een ander ziet ons het liefst een eigen plan trekken en opengaan met 2/3 bezetting, met natuurlijk voor alle opties navenante financiële gevolgen voor supporters en de club. Wij gaan morgen in gesprek en informeren iedereen zo spoedig mogelijk over de collectieve vervolgstappen.

Eerder vandaag brachten de betaald voetbalclubs samen met het Supporterscollectief een statement naar buiten. We hebben eerder dit seizoen aangetoond op een verantwoorde manier een hogere bezettingsgraad aan te kunnen in het stadion. Daarom vinden we het zeer teleurstellend dat het kabinet geen gehoor geeft aan de oproep van het betaald voetbal om met minimaal 2/3 van de capaciteit te beginnen.