Eerste selectie Supporters

Beste supporters,   

Wout Brama neemt vanavond na een fantastische carrière afscheid als profvoetballer. De Grolsch Veste wordt vanavond het podium van een heel speciaal weerzien. Het team dat in 2010 de landstitel veroverde staat vanavond aan de aftrap van zijn afscheidswedstrijd. Bryan Ruiz, Blaise Nkufo, Theo Janssen, Kenneth Perez en veel andere oud-ploeggenoten zijn er allemaal bij om Wout het afscheid te geven dat hij verdient. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Het voorprogramma, waarin onder meer de supportersverenigingen een speciale rol hebben en alle spelers een voor een hun opwachting maken, begint om 19.00 uur. Het wordt een avond vol historie, voor 25.000 supporters die al een kaart hebben gekocht.  

FC Twente Vrouwen
De ploeg van Joran Pot is op fraaie wijze begonnen aan het seizoen. FC Twente Vrouwen won zaterdag op overtuigende wijze de Super Cup ten koste van landskampioen Ajax. In Amsterdam werd het 5-2. Een compliment voor de ploeg, die aantrad met een aantal nieuwe jonge talenten die zich meteen lieten gelden.

Deze week strijdt de ploeg om een plek in de volgende ronde van de UEFA Womens’ Champions League. Op het veld van Sparta Enschede won FC Twente Vrouwen overtuigend van Sturm Graz (6-0) en nu wacht zaterdagavond in de voorronde de finale tegen het Spaanse Levante. Het duel begint om 19.30 uur. Bij winst plaatst FC Twente Vrouwen zich voor de laatste voorronde van de Champions League.   

Internationals op pad
Deze week is er in verband met interlands geen competitievoetbal in de Eredivisie. Diverse FC Twente-spelers zijn op pad met een nationale (jeugd)selectie. Michal Sadilek (Tsjechië), Alfons Sampsted (IJsland), Youri Regeer (Jong Oranje), Manfred Ugalde (Costa Rica), Younes Taha (Marokko O23), Mats Rots en Juliën Mesbahi (Oranje onder 18) vertegenwoordigen deze week hun land.  
  

FC Twente-Ajax   
Midden komende week keren de internationals terug en vervolgt de ploeg van Joseph Oosting de voorbereiding op het thuisduel met Ajax. De Amsterdammers komen zondag 17 september naar Enschede. Na drie duels in de Eredivisie heeft FC Twente de maximale score van negen punten. FC Twente-Ajax in een volledige uitverkochte Grolsch Veste is een middag om naar uit te kijken.   

Wieke Kaptein tekent contract bij Chelsea
De ontwikkeling van Wieke Kaptein is niet onopgemerkt gebleven in de Europese top. De 18-jarige speelsters uit Hengelo maakte na een sterk jaar bij FC Twente Vrouwen deze zomer haar WK-debuut en tekende deze week een contract bij Chelsea. Een prachtige beloning voor haar. Wieke blijft dit seizoen voor FC Twente Vrouwen spelen. Zij wordt tot de zomer verhuurd door de Engelse topclub.   
  

Good Goan!      

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 
  

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.