Eerste selectie twenec

In een uitverkochte Grolsch Veste speelt FC Twente zaterdagavond tegen N.E.C. Michal Sadilek ontbreekt wegens een schorsing en wordt op het middenveld vervangen door Carel Eiting. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Afgelopen week stapten FC Twente en N.E.C. beide met een gelijkspel van het veld. FC Twente deelde in Utrecht de punten, N.E.C. speelde thuis gelijk tegen FC Volendam (3-3). “N.E.C. beschikt over goede spelers in de selectie, maar hebben de laatste tijd wisselende resultaten geboekt. Dat maakt ze onvoorspelbaar. We moeten morgen op onze hoede zijn. Bij vlagen kunnen ze heel goed voetballen, in de uitwedstrijd tegen AZ hebben ze het prima gedaan. Afgelopen week heeft N.E.C. laten zien over veel veerkracht te beschikken en dat ze tot het allerlaatste moment geloven in een resultaat. Ik verwacht morgen een mooie open wedstrijd tussen tweede goede teams.”

Carel Eiting start tegen N.E.C.
Michal Sadilek is er niet bij in De Grolsch Veste, hij zit een schorsing uit. “Carel Eiting vervangt hem”, geeft Oosting aan. Youri Regeer was ook een optie geweest voor het middenveld. “Youri heeft prima gespeeld de laatste wedstrijden, maar het zijn andere type spelers. We hebben gekeken naar wat we nodig hebben tegen N.E.C. en uiteindelijk gekozen voor Carel om te starten.”

Selectie FC Twente
Robin Pröpper viel zondag tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht uit met een blessure. De aanvoerder trainde vrijdag met de groep mee. Of hij zaterdag in actie kan komen is nog afwachten. “We moeten morgen kijken hoe zijn enkel reageert op de training van vandaag”, vertelt Oosting. “Dan nemen we de beslissing of hij kan spelen.” Naci Ünüvar is nog herstellende van zijn blessure en nog niet beschikbaar.

FC Twente – N.E.C., aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.