Business

Op uitnodiging van relaties kwam Alco van Berkel al vaak bij FC Twente. Afgelopen zomer besloot ui zich met Van Berkel Hospitality aan te sluiten bij de TOS. Hij viel direct met de neus in de boter, want in november mocht hij het TOS-wisseldiner arrangeren.

Alco en zijn vrouw Evelyn zijn geen geboren Tukkers, maar na acht jaar woonachtend te zijn in de regio zijn ze goed ingeburgerd. De Grolsch Veste is dan ook geen onbekend terrein voor het ondernemersechtpaar. ‘Al snel nadat we naar Twente kwamen, werden we door een relatie uitgenodigd om een wedstrijd van FC Twente te bezoeken, dat was in 2014’, blikt Van Berkel terug. ‘De afgelopen jaren zijn we zo vaak in De Grolsch Veste geweest, dat het tijd werd om een seizoenkaart aan te schaffen. Met de interesse van alle supporters bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn daarop verder gaan kijken en kwamen bij de TOS uit. Achteraf voor ons ook een betere optie. We kunnen er naar wedstrijden kijken, maar ontmoeten ook andere ondernemers. De club heeft het goed voor elkaar. De businesslounge ziet er sfeervol uit, daar mag de club trots op zijn.’

Drie horecazaken

Als horecaman weet Van Berkel waar hij over praat. Met Van Berkel Hospitality is hij eigenaar van drie horecazaken in de regio, met elk een eigen karakter. ‘Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is het oudste hotel van Twente. Het bestaat 250 jaar. Dit jaar hebben we het predicaat
Hofleverancier gekregen. We koken er op culinair hoog niveau. De Zwaan moet meer de huiskamer van Delden zijn. Ook hier zit een hotel bij en hebben we voor bezoekers een toegankelijke kaart. Sinds 2017 zijn we daarnaast exploitant van De Oranjerie, bij kasteel Huize Ruurlo. Daarmee fungeren we door de week als restaurant voor museum MORE, terwijl we in het weekend af te huren zijn voor feesten, bruiloften en partijen.’

Alles bij elkaar is het een druk bestaan voor Van Berkel. Maar door het personeel het volledige vertrouwen te geven, draaien de locaties uitstekend. Om iets terug te doen neemt hij geregeld werknemers mee naar FC Twente. ‘Zo willen we onze waardering tonen. Bovendien verdiept het de band die je met elkaar hebt. Op het werk gaat het vaak over werkgerelateerde zaken, in het stadion heb je het over andere dingen en leer je elkaar beter kennen.’

Wisseldiner

De eerste maanden bij de TOS bevallen Van Berkel goed. Als klap op de vuurpijl mocht hij begin november het TOS-wisseldiner arrangeren. ‘Bij het aanmelden voor de TOS kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden om dit te doen. Ik heb direct ‘ja’ gezegd. In totaal hebben we die avond, verdeeld over Carelshaven en De Zwaan, zo’n 175 gasten gehad. Het was een mooie manier om met verschillende leden kennis te maken, maar ook om ons aan hen te presenteren. Het was super leuk om te doen.’

Carelshaven min
Oranjerie min
Zwaan min