Eerste selectie rkctwe

Komende zondag gaat FC Twente op bezoek bij RKC Waalwijk, aftrap 14.30 uur. Een wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Jeroen Manschot. In aanloop naar het duel gaan we 'Terug in de Tijd'.

Schermafbeelding 2022 02 21 om 20 v2.05.09
Uit het archief
  • Het is zondag de 28e competitieontmoeting tussen beide clubs. Zes keer won FC Twente in Waalwijk, negen keer werd het gelijk en twaalf keer won de thuisploeg.
  • In het seizoen 1988-1989 troffen beide clubs elkaar voor het eerst. Dat jaar eindigde het treffen in Waalwijk in een 1-1 gelijkspel. Mika Lipponen zorgde voor de Twentse gelijkmaker.
  • Een seizoen later werd het 0-0 en ook het derde duels RKC en FC Twente werd gelijk, dit keer 6-6.
  • Op de laatste speeldag van het seizoen 90-91 werd het met 12 treffers een doelpuntrijke middag. FC Twente stond met 0-3 voor bij rust, maar zag RKC binnen 25 minuten na rust met 5-3 terugkomen. Na een 6-4 voorsprong voor de thuisploeg, zorgden Nielsen en Schmidt alsnog voor de 6-6.
  • De eerste overwinning van FC Twente bij RKC werd in 1993 behaald. FC Twente won met 1-3 door doelpunten van Gaasbeek, Zwijnenberg en Polley.
  • In 2007 behaalde FC Twente haar tweede zege in Waalwijk, doelpunten van Kennedy en Engelaar. In 2010, 2011 en 2012 won Twente ook bij RKC.
  • Ook vorig seizoen won FC Twente de uitwedstrijd tegen RKC. Nadat Ricky van Wolfswinkel de 0-1 scoorde, kwam RKC via Odgaard op gelijke hoogte. In de slotminuut van de wedstrijd zorgde Dimitris Limnios dat de volle winst werd gepakt (1-2).