tweaja Eerste selectie

Donderdag om 18.45 uur staat in een uitverkochte Grolsch Veste de bekerwedstrijd thuis tegen Ajax op het programma. In aanloop naar het treffen blikken we terug op eerdere bekerduels tegen Ajax.

RJ1712208538
AVE 8539
AVE 8544
FDX2026
AG0P2213
KTO 3581 1
  • In bekerverband speelden FC Twente en Ajax elf keer eerder tegen elkaar.
  • In deze duels wist FC Twente een keer te winnen (inclusief verlenging). Dit was de bekerfinale op 8 mei 2011. Na doelpunten van Wout Brama en Theo Janssen scoorde Marc Janko de winnende in de verlenging.
  • De strafschoppenserie meegerekend komt daar een overwinning bij. Op 20 december 2017 werd Ajax in De Grolsch Veste verslagen na een penaltyreeks. Joel Drommel stopte de beslissende strafschop.
  • Ajax is de tegenstander die FC Twente het vaakst heeft getroffen in de KNVB Beker (11x). Op de tweede plek staat PSV (9x).
  • Het laatste bekerduel dat werd verloren door FC Twente in De Grolsch Veste was op 19 januari 2022, toen AZ met 1-2 te sterk was.
  • Donderdagavond staan FC Twente en Ajax voor de 127e keer tegenover elkaar in alle competities.
  • In bekerwedstrijden is Jan Vennegoor of Hesselink de topscorer voor FC Twente. Hij scoorde 16 keer in het toernooi om de KNVB Beker. Blaise Nkufo, Jan Jeuring en Scott Booth volgen met 15 treffers.