Scoren in de wijk

Dinsdag 3 mei was het tijd voor de eerste editie van Play@ThePark. In het GJ van Heekpark te Enschede zijn ongeveer 300 kinderen sportief begonnen aan de meivakantie. 

Play@ThePark is een evenement dat georganiseerd werd door Sportaal en Alifa in samenwerking met FC Twente, scoren in de wijk. Hierbij zijn er allerlei verschillende opblaastoestellen (zoals de voetbalkooi en het dartbord) en activiteiten georganiseerd voor de deelnemende kinderen. Deze activiteiten bestonden onder andere uit bubble voetbal, boomklimmen, korfbal, softbal, gymmen en jambee trommels die aanwezig waren. Vanuit de selectie van FC Twente waren Gijs Smal, Jeffrey de Lange, Michel Vlap en Robin Propper aanwezig om samen met de kinderen een leuke en sportieve dag te beleven. 

Play@The Park is een iniatief ontstaan vanuit het door Scoren in de wijk geïnitieerde Proces Enschede. Hierbij probeert Scoren in de wijk met verschillende wijkgebonden partners de leefbaarheid te vergroten, zoals door het organiseren van zo'n sportieve dag voor de jeugd in de wijk. Door het organiseren van bijeenkomsten, zoals Play@ThePark, proberen zij in gesprek te gaan met de buurtbewoners om hen een steuntje in de rug te kunnen geven waar nodig. 

03052022 Proces Enschede
03052022 Proces Enschede
03052022 Proces Enschede
03052022 Proces Enschede