Eerste selectie club

Al meer dan twintig jaar zetten de leden van het Stadionteam zich in voor FC Twente. Deze groep cliënten van Aveleijn is elke dag in De Grolsch Veste te vinden en helpt met allerlei klusjes. Woensdagmiddag kwamen de spelers van FC Twente naar het stadion voor een gezamenlijke lunch. Daarmee willen zij hen bedanken dat ze ook dit jaar voor de club klaarstonden.  

DSC01345
DSC01354
DSC01384
DSC01427
DSC01464
DSC01469
DSC01490
DSC01501 v2

Het stadionteam begon in 1999. Na de verhuizing van Het Diekman Stadion naar het Arke Stadion startte Aveleijn met een kleine groep en die is door de jaren heen uitgebreid naar een team van twintig leden en vier begeleiders. Het Stadionteam heeft een eigen ruimte in De Grolsch Veste en eigen rode werkkleding. 

“Onze cliënten zijn heel trots dat ze dit werk voor FC Twente mogen doen”, vertelt Anita Vaanhold, een van de begeleiders van het Stadionteam. “Ze doen van alles in en rondom het stadion. Het takenpakket is de afgelopen jaren uitgebreid. Ze helpen niet alleen bij het schoonmaken van de stoeltjes, maar verrichten ook taken voor onder andere de Kidsclub en Meetings & Events.” In coronatijd moesten de leden van het Stadionteam het werk in De Grolsch Veste een tijd missen, maar brachten spelers hen thuis een cadeau. “Daar hebben ze het nog vaak over. Dat was een moeilijke tijd, maar het bezoek van de spelers hebben ze als heel bijzonder ervaren.”  

image0