rkctwe Eerste selectie

FC Twente heeft zondag in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie een overtuigende zege geboekt tegen RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion won FC Twente met 0-5. De treffers kwamen op naam van Gijs Smal, Manfred Ugalde, Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek en Julio Pleguezuelo. Dankzij de zege eindigt FC Twente het seizoen op de vijfde plaats.

image00001 v29

FC Twente speelde een sterke eerste helft in Waalwijk. Na amper tien minuten kon RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen nog redden op een inzet van Virgil Misidjan, maar de goalie moest even later lossen op een schot van diezelfde Misidjan. Ugalde was er snel bij en legde terug op Smal, die de Twentse voorsprong op het scorebord zette: 0-1. FC Twente bleef vervolgens de aanval zoeken en bood RKC weinig ruimte eruit te komen. Het initiatief was voor de bezoekers, die meerdere schietkansen afdwongen. Uiteindelijk was het Ugalde die de marge verdubbelde (0-2). Hij hoefde de bal alleen maar binnen te lopen uit een strakke en keurig op maat afgeleverde voorzet van Sadilek, die op de achterlijn uit een snelle ingooi slim werd vrijgespeeld door Misidjan. Omdat Lars Unnerstall op slag van rust met een belangrijke redding Yassin Oukili van het scoren hield, gingen beide ploegen met een 0-2 stand rusten.

In de tweede helft schoot FC Twente uit de startblokken. Al na vijf minuten vergrootte Zerrouki, met een beheerste inzet, de voorsprong naar 0-3. Vaclav Cerny en Ugalde kregen direct na de derde Twentse treffer schotkansen, maar beiden zagen hun inzet ruim naast het doel eindigen. FC Twente speelde het restant van de tweede helft comfortabel uit en wisselde verschillende keren. Sadilek zette een kwartier voor tijd de 0-4 op het scorebord, op aangeven van Smal. Uiteindelijk zorgde Pleguezuelo voor het slotakkoord. Hij knalde de 0-5 binnen en werd daarmee de vijfde doelpuntenmaker van de middag.

Door de overwinning en de resultaten op de andere velden, eindigt FC Twente dit seizoen op de vijfde plaats, een plek die recht geeft op de play-offs om Europees voetbal. Volgende week speelt FC Twente de laatste wedstrijd van de competitie, thuis tegen Ajax om 14.30 uur.

RKC Waalwijk - FC Twente 0-5 (0-2)