Eerste selectie twenec

FC Twente heeft vrijdagavond een overtuigende zege geboekt op N.E.C. De ploeg van trainer Ron Jans won in De Grolsch Veste met 4-0. De doelpunten kwam van Vaclav Cerny, Virgil Misidjan (2x) en Ricky van Wolfswinkel.

20230512 FCT NEC 20308

FC Twente begon sterk in de eerste helft. De ploeg nam het heft in handen en drong de bezoekers uit Nijmegen terug. Dat leverde goede kansen op voor de voorwaartsen en uiteindelijk de treffer van Vaclav Cerny die krachtig binnenkopte. Na zijn goal bracht Cerny een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Jody Lukoki, door zijn shirt omhoog te houden.

Na rust ging FC Twente verder met het spel uit de eerste helft. Na een uur speler stond Cerny op prachtige wijze aan de basis van de 2-0. Hij stuurde met een heerlijke steekpass vanaf de rechterkant, Misidjan op de linkerflank weg, die vervolgens de kans verzilverde en doelman Cillessen kansloos liet. Na de treffer werd er een beker op het veld gegooid, waarna scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd voor vijf minuten staakte.

Na de hervatting wist FC Twente N.E.C. van zich af te houden en de aanval veelvuldig te zoeken. Met nog een kwartier op de klok scoorde Misidjan zijn tweede van de avond en invaller Ricky van Wolfswinkel maakte in de slotfase de 4-0.

Scoreverloop
38’ Cerny 1-0
60’ Misidjan 2-0
76’ Misidjan 3-0
82’ Van Wolfswinkel 4-0

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 30.000
Gele kaarten: Pröpper, Ugalde (FC Twente), Tannane (N.E.C.)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pleguezuelo, Pröpper, Smal, Zerrouki (81’ Brama), Sadilek (81’ Kjølø), Vlap (69’ Steijn), Cerny (90’ Cleonise), Ugalde (69’ Van Wolfswinkel), Misidjan.

Opstelling N.E.C.: Cillessen, Sandler, Marquez, Tavsan (59’ Marques), Mattsson (59’ Kramer), Tannane, El Karouani, Dimata (83' Bruijn), Schöne, Van Rooij, Proper.

Foto’s: Bas Everhard & BSR Agency/OrangePictures