Eerste selectie club

Beste supporters,

Vanavond speelt FC Twente de laatste competitiewedstrijd in dit kalenderjaar. In Rotterdam neemt het team van Ron Jans het op tegen Sparta, een wedstrijd met een bijzonder tintje. Vader Maurice Steijn is hoofdtrainer van Sparta en zoon Sem speelt bij ons. Na confrontaties tussen vader en zoon Kruys bij FC Utrecht en De Graafschap en tussen vader en zoon Oosting bij RKC Waalwijk en Willem II is dit een nieuwe vader-zoon-confrontatie in de Eredivisie. Hopelijk is Steijn net als Kruys en Oosting destijds vanavond ook doeltreffend. De spelers hebben de puntendeling tegen Go Ahead Eagles inmiddels achter zich gelaten en willen voor de winterstop nog een keer vlammen. Het is een prestatie van formaat als we ook na dit weekend de aansluiting hebben bij de bovenste ploegen. Dat motiveert enorm richting 2023.

InterlandsNa het weekend hebben de spelers van FC Twente een break en wordt eind november de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gestart. Voor Vaclav Cerny en Ramiz Zerrouki staan er komende week nog oefeninterlands op het programma. Dinsdag speelt Tsjechië tegen de Faeröer Eilanden en Algerije treft Mali. Volgende week zaterdag speelt Tsjechië tegen Turkije en Algerije tegen Zweden. Oefenwedstrijd tegen Almere City FCIn voorbereiding op de tweede seizoenshelft speelt FC Twente op zaterdag 3 december een oefenwedstrijd in en tegen Almere. Het aanvangstijdstip van het duel met de club uit de Eerste Divisie volgt. Eerder werd bekend dat FC Twente op zaterdag 10 december in De Grolsch Veste oefent tegen Sparta Rotterdam. Dit duel begint om 17.00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een wintermarkt rondom het stadion. StadionteamAl meer dan twintig jaar zijn de leden van het Stadionteam dagelijks te vinden in De Grolsch Veste en zetten zij zich in voor FC Twente. Woensdagmiddag kwam de selectie naar het stadion voor een gezamenlijke lunch met het Stadionteam. Daarmee willen zij hen bedanken dat ze ook dit jaar weer voor de club klaarstonden. De cliënten van het Stadionteam vervullen hun taken met trots en zijn voor diverse afdelingen bij FC Twente een welkome ondersteuning.  Nieuwjaarsreceptie 2023De afgelopen twee jaar hebben we de traditionele nieuwjaarsreceptie van FC Twente in De Grolsch Veste niet kunnen houden, maar dinsdag 17 januari gaat dit weer gebeuren. Die avond organiseren we in Hatrans Plaza met onze businessgeledingen de nieuwjaarsreceptie. De avond wordt via een live-stream uitgezonden op ons YouTube-kanaal. FC Twente VrouwenDit weekend is er geen speelronde in de Vrouwen Eredivisie. De FC Twente-speelsters Fenna Kalma, Daphne van Domselaar, Renate Jansen, Caitlin Dijkstra en Kayleigh van Dooren maken deel uit van de selectie van Oranje Vrouwen, die vanavond tegen Costa Rica oefent en dinsdag tegen Denemarken. Zondag 20 november vervolgt FC Twente Vrouwen de competitie met de thuiswedstrijd tegen Excelsior en een week later wordt de topper tegen Ajax in De Grolsch Veste gespeeld, aftrap 12.15 uur
Scoren in de wijkStichting FC Twente, scoren in de wijk heeft haar samenwerking met de woningcorporaties Domijn, Ons Huis, Welbions en WBO Wonen verlengd tot medio 2025.  Samen zetten zij zich in voor een leefbaar Twente en voor kansengelijkheid. De partijen willen de komende jaren projecten en activiteiten houden op het gebied van sport, leefbaarheid, bewonersparticipatie en het reduceren van woonlastenarmoede. De activiteiten stimuleren en helpen huurders om zelf de regie te nemen en een bijdrage te leveren aan een betere woon- en leefomgeving. 
Ook continueert Scoren in de wijk met WBO Wonen en de gemeente Oldenzaal het convenant ‘Samen scoren in Oldenzaal’. Hierbij worden verschillende sociaal-maatschappelijke projecten uitgevoerd op het gebied van sport, integratie, bewonersparticipatie en woongedrag. De projecten zijn bedoeld voor inwoners van Oldenzaal die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 
FC Twente eSports De eSporters van FC Twente zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de eDivisie. Milan en Brent staan na vier wedstrijden op een tweede plek, alleen tegen FC Groningen werd gelijkgespeeld. Komende dinsdag komt het eSport-team van FC Twente weer in actie. De wedstrijden zijn te volgen op het YouTube kanaal van de eDivisie en ESPN. Good GoanPaul van der KraanAlgemeen Directeur