Eerste selectie club

Beste supporters, 

In een van de beste wedstrijden van het seizoen behaalde FC Twente vrijdagavond een 4-0 zege op N.E.C. Op de eerste minuut na was de ploeg van trainer Ron Jans duidelijk de beste en hebben we in een volledig uitverkochte en sfeervolle Grolsch Veste genoten van het voetbal en heel mooie doelpunten. N.E.C. werd van het veld ‘geblazen’. 
We kunnen er niet omheen, de smet op de avond was het tijdelijk stilleggen van de wedstrijd. Nadat er bij de 2-0 een beker richting doelman Cillessen werd gegooid, moesten scheidsrechter Danny Makkelie en de spelers naar de kleedkamers. Gelukkig kon het duel daarna worden uitgespeeld.
De supporter die de beker gooide is inmiddels bekend en verschijnt binnenkort voor de Gedragscommissie. Tot die tijd is zijn seizoenkaart ingetrokken. We hebben daar de laatste dagen reacties op gekregen: er is begrip, maar ook onbegrip. Bedenk wel, als Cillessen was geraakt hadden 30.000 supporters voortijdig naar huis gemoeten en dat is onacceptabel. 
De clubs willen direct na het seizoen met de KNVB om de tafel om de verscherpte maatregelen te evalueren. Wij vinden er namelijk wel iets van.  

FC Twente Vrouwen verovert TOTO KNVB Beker
De speelsters van FC Twente Vrouwen hebben gistermiddag in Den Haag de KNVB Beker gewonnen. Tegen PSV werd een ruime zege geboekt (4-0), waarna aanvoerster Renate Jansen de KNVB Beker mocht ontvangen uit handen van René Roord. Het team kent een fantastisch seizoen en moest in de strijd om de landstitel onlangs haar meerdere erkennen in Ajax. Met het veroveren van de KNVB Beker heeft de ploeg, na de winst van de Super Cup en plaatsing voor de UEFA Women’s Champions League, dit seizoen nog een prijs gepakt. Komende week strijdt FC Twente Vrouwen nog mee in de Eredivisie Cup.  

RKC Waalwijk 
Zondag wacht op de een na laatste speeldag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Met nog twee duels te gaan wil FC Twente het maximale uit het seizoen halen en is er nog altijd een (kleine) kans op plek vier. Dan moet er wel gewonnen worden in Waalwijk. We zijn klaar voor het slot van het seizoen. 
Doordat tijdens de laatste twee speelrondes van de Eredivisie negen wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld, is RKC Waalwijk- FC Twente niet op de reguliere tv-kanalen van ESPN te zien. Het duel is voor abonnees online live te bekijken via ESPN Watch.   

Jan Streuer langer bij FC Twente
Jan Streuer blijft in ieder geval tot 1 september aan de club verbonden. Zoals bekend is Arnold Bruggink vanaf 1 juli de nieuwe technisch directeur. Bruggink had eerder al aangegeven dat hij Jan Streuer graag tot aan het sluiten van de transferwindow bij de club ziet blijven.  

FC Twente/ Heracles Academie
De Onder 21-selectie van de FC Twente/ Heracles Academie heeft afgelopen dinsdag een belangrijke zege behaald. De ploeg won met 1-2 bij PEC Zwolle en heeft morgen, thuis tegen FC Groningen, aan een punt genoeg om op het hoogste niveau te blijven spelen. 
Onder 18 strijdt tegen Sparta voor lijfsbehoud. Wanneer er in Rotterdam gewonnen wordt bij de directe concurrent speelt het team ook na de zomer in de hoogste divisie. 
Onder 16 is in de race voor promotie naar de hoogste klasse. De ploeg speelt morgen tegen Willem II en kan op bezoek bij de kampioen de tweede plek op de ranglijst veiligstellen. Dit betekent promotie.  

Vrijwilligers voor de UEFA Nations League Finals 
De KNVB en UEFA zijn voor de Nations League Finals, die op donderdag 15 juni en zondag 18 juni in ons stadion worden gespeeld, nog op zoek naar vrijwilligers. Het betreft vrijwilligers voor verschillende functies. Meer informatie is te vinden op de website van de KNVB. De minimale leeftijd is 18 jaar. Aanmelden kan via: unlf.volunteers@knvb.nl.  

Nominatie Scoren in de wijk - Voetbal Geeft Prijs
Het is nog tot 28 mei mogelijk te stemmen op het project 'Digitaal Scoren' van Stichting FC Twente, scoren in de wijk. 'Digitaal Scoren' is een van de tien genomineerde projecten voor de Voetbal Geeft Prijs. De drie beste projecten worden beloond met respectievelijk €50.000, €30.000 of €20.000 en dit jaar levert elke stem ook nog eens €1,- op voor het project. Met ‘Digitaal Scoren’ wil Scoren in de wijk laaggeletterdheid in de regio Twente tegengaan.
Stemmen kan via eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs.

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.