Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Jan Streuer blijft als technisch adviseur verbonden aan FC Twente. Afgelopen zomer nam Arnold Bruggink zijn rol van technisch directeur over, maar Jan bleef werkzaam voor de club. We hebben Jan gevraagd ook na 1 september aan te blijven. Het is fijn dat hij hier positief op heeft gereageerd en we de samenwerking voort kunnen zetten. We hebben afgesproken dat Jan (minimaal) tot 1 februari beschikbaar is voor FC Twente.

De avond van Wout Brama
Vorige week vrijdag hebben we met 25.000 supporters een unieke avond beleefd in De Grolsch Veste. De kampioensploeg van 2010 was samen met tal van oud-ploeggenoten van Wout naar Enschede gekomen om hem een groots afscheid te geven. Het werd een heel bijzondere avond waarin alle geledingen van FC Twente een mooie rol vervulden en iedereen zich van zijn beste kant liet zien. Het werd een avond waar nog lang over nagepraat zal worden.

Supportersinitiatief – een standbeeld voor Wout
Op initiatief van de supportersverenigingen De Vriendenkring en Vak-P krijgt na Blaise Nkufo en Sander Boschker ook Wout Brama een standbeeld bij De Grolsch Veste. Het standbeeld wordt aangeboden namens alle FC Twente-supporters. De eerste stappen zijn gezet en komende zondag collecteren supporters bij de thuiswedstrijd tegen Ajax. Met de opbrengst hopen zij niet alleen het standbeeld voor Wout te realiseren, maar ook verdere stadionverfraaiing mogelijk te maken. Het eerdere project ‘Rood is onze Veste’ is hiervan een mooi voorbeeld.

Geluid in De Grolsch Veste
Na afloop van de afscheidswedstrijd van Wout Brama hebben we van enkele supporters klachten gekregen over het geluid in De Grolsch Veste. Presentator Erik Dijkstra en stadionspeaker Jan Bruins waren niet overal in het stadion even goed hoorbaar. Het probleem is bekend. Het tijdelijk oplossen blijkt onmogelijk te zijn, daarom hebben we besloten om komende zomer het geluidssysteem compleet te vervangen.

FC Twente – Ajax
Zondag wacht een prachtig affiche in De Grolsch Veste: FC Twente-Ajax. De wedstrijd is al weken uitverkocht. We kennen een prima start in de Eredivisie en natuurlijk hoopt de ploeg van trainer Joseph Oosting deze lijn door te trekken, maar het is duidelijk dat dit niet eenvoudig zal worden. Ajax is niet goed gestart en zal erop gebrand zijn om een goed resultaat te halen in Enschede. We kijken uit naar een sfeervolle voetbalmiddag.
Afgelopen weken hebben we in de Ere- en Eerste Divisie gezien dat scheidsrechters ook dit seizoen streng optreden als er voorwerpen, zoals bekers drank, op het veld worden gegooid. Ook al gebeurt dit buiten de lijnen, de wedstrijd wordt stilgelegd. Daarom vraag ik iedereen nogmaals dringend hiermee rekening te houden.

FC Twente – N.E.C. verplaatst naar zaterdag 11 november
De KNVB heeft deze week enkele wijzigingen aangebracht in het programma voor de Eredivisie. De competitiewedstrijd FC Twente – N.E.C. is verplaatst van zondag 12 november naar zaterdag 11 november. De zaterdagavond is onze voorkeursdag, het is mooi dat de ruimte er is om het duel te verplaatsen.

G-Voetbaldag in Raalte
De trainers van de eerste selectie waren woensdag in Raalte aanwezig bij het G-voetbalinitiatief van Coaches Betaald Voetbal. Het toernooi vond plaats onder de vlag van Coaches on Tour. Dit evenement is de opvolger van het ‘Barendrechttoernooi’ dat Coaches Betaald Voetbal jarenlang organiseerde. Dat toernooi begon in de jaren negentig, waarbij trainers uit het betaald voetbal jaarlijks een middag bij elkaar kwamen om een groep G-voetballers onder hun hoede te nemen. Afgelopen jaren kreeg dit initiatief een andere vorm, waarbij de coaches een team in de eigen regio bezoeken.

UEFA Women’s Champions League
Vanmiddag om 13.00 uur wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de volgende ronde van de UEFA Women’s Champions League. Nadat FC Twente Vrouwen het voorrondetoernooi won, moet het komende maand met VfL Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Sparta Praag of BK Häcken afrekenen om de groepsfase te bereiken. Dit zal niet makkelijk worden. FC Twente Vrouwen speelt de thuiswedstrijd in De Grolsch Veste. De loting is te volgen via de website van de UEFA. De speeldata zijn 10 of 11 oktober en 18 of 19 oktober.

Speelsters bij OranjeLeeuwinnen
Marisa Olislagers, Marit Auée, Renate Jansen, Wieke Kaptein en Caitlin Dijkstra zitten bij de definitieve selectie van de OranjeLeeuwinnen. Auée debuteert in de Oranje-selectie. De ploeg speelt vrijdag 22 september een uitduel tegen België. Op dinsdag 26 september staat in Utrecht een duel met Engeland op het programma. Kim Everaerts, Danique van Ginkel, Danielle de Jong en Liz Rijsbergen zijn opgeroepen voor de definitieve selectie van Jong Oranje. Zij spelen tegen Italië en Portugal.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.