Eerste selectie club

In samenwerking met FC Twente gaan Demcon Johan Sports, 360SportsIntelligence, de Universiteit Twente en Pro-F onderzoek doen naar blessurepreventie en betere prestatie van voetballers. Sporttechnologiebedrijf Demcon Johan Sports gaat dit doen door zijn nieuwe monitoringtechnologie te combineren met videobeelden van 360sportsinteligence. Het onderzoek heeft een looptijd van drie jaar; eerste uitkomsten worden in 2024 verwacht.

De combinatie van hartsensor- en GPS-data met videobeelden moet sportteams informatie opleveren die bijdraagt aan blessurepreventie en sneller herstel van sporters. 

Partners

Demcon Johan Sports voert het onderzoek uit bij FC Twente samen met partners die op hun gebied voorlopers zijn. 360SportsIntelligence uit Enschede ontwikkelt video-analyse op basis van een geautomatiseerd camerasysteem voor sporten als voetbal, hockey en honkbal. Het bedrijf gaat zijn technologie integreren met de monitoringtechnologie van Johan Sports. Sportfysiotherapeuten van Pro-F Professionele Fysiotherapie, ook uit Enschede, werken al nauw samen met FC Twente. Zij zullen de voetballers tijdens het onderzoek intensief begeleiden bij herstel en revalidatie. Onderzoekers van de Universiteit Twente gaan samen met Johan Sports voor de analyse van de gecombineerde data algoritmes ontwikkelen die zinvolle informatie moet opleveren. 

Trainingsplanning en medisch beleid 

De informatie uit de gecombineerde data moet gaan bijdragen aan betere blessurepreventie en betere prestaties van sporters. In een dashboard wordt de informatie overzichtelijk gepresenteerd aan de betrokken trainers, fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen en bewegingswetenschappers, zodat zij die bij hun trainingsplanning en medische beleid kunnen betrekken.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.