FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen is het seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen begonnen met een overtuigende overwinning. In De Grolsch Veste won de ploeg van trainer Robert de Pauw van vv Alkmaar (8-0). Dinsdag speelt FC Twente Vrouwen opnieuw in De Grolsch Veste, dan wacht de Champions League-ontmoeting met Benfica.

50924147 FC Twente
50924146 FC Twente
50924145 FC Twente
50925099 FC Twente
50925070 FC Twente

Nadat FC Twente Vrouwen afgelopen week al in actie kwam in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League, stond deze vrijdagavond het eerste competitietreffen op het programma. De landskampioen had in de openingsfase weinig moeite met de Alkmaarders en stond na een klein kwartier met 2-0 voor. Kayleigh van Dooren, deze zomer overgekomen van PSV, opende de score en even later was ook Bente Jansen trefzeker. Na een half uur kregen Fenna Kalma en Anna-Lena Stolze goede kansen om de score uit te bereiden, maar moest Daphne van Domselaar aan de andere kant op haar hoede zijn om een tegentreffer te voorkomen.

Richting het einde van de eerste helft scoorde Kalma, vanaf elf meter mocht zij aanleggen (3-0) en op slag van rust bracht Stolze de stand op 4-0. In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste. Dat leidde in de eerste vijftien minuten tot twee treffers voor Renate Jansen (6-0) en even later de 7-0 die van invalster Jarne Teulings kwam. Het slotakkoord was voor Kalma, in de 88e minuut scoorde zij de 8-0.

50925074 FC Twente
50925082 FC Twente
50925089 FC Twente
50925098 FC Twente
50925134 FC Twente

FC Twente Vrouwen - vv Alkmaar 8-0 (4-0)

05’ Van Dooren 1-0

12’ B. Jansen 2-0
38’ Kalma 3-0 penalty
45’ Stolze 4-0
51’ R. Jansen 5-0
59’ R. Jansen 6-0
64’ Teulings 7-0
88' Kalma 8-0

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Ypema, Dijkstra, Olislagers, Stolze (46’ Teulings), Giesen (61’ Van Schoonhoven), Kalma, R. Jansen, Van Dooren (78' De Keijzer), Casparij (61’ Van der Wal), B. Jansen (61’ Kroezen).

Foto's: OrangePictures