FC Twente Vrouwen twevrpsvvr

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag de topper gewonnen van PSV. Op Sportcampus Diekman won de ploeg van trainer Robert de Pauw met 3-1 en neemt daardoor weer de koppositie van Ajax over in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

In de eerste helft had FC Twente Vrouwen een overwicht en kreeg het de beste kansen. Renate Jansen had haar ploeg tweemaal op voorsprong kunnen zetten, maar de PSV goalie voorkwam dat. Ella Peddemors had ook de 1-0 op haar schoen. Na een mooie actie stuitte ook zij op Van Veenendaal. Vlak voor rust kwam daar toch de verdiende voorsprong. Van Veenendaal pakte een terugspeelbal in de handen, waarna de scheidsrechter een indirecte vrije trap gaf op vijf meter van het doel. In tweede instantie schoot Fenna Kalma de bal hoog binnen (1-0). Haar 21e goal van dit seizoen.

Ook na rust bepaalde FC Twente het spel en kreeg het goede mogelijkheden om verder weg te lopen. Toch was het PSV dat op 1-1 kwam. De bal werd tegen de arm van Peddemors aangeschoten. De bal ging op de stip en deze kans liet PSV 'er Van Lunteren zich niet ontnemen (1-1). Het bleef niet lang gelijk, want een minuut later zag Stolze haar afstandsschot in de verre hoek verdwijnen van het PSV doel (2-1). Even later werd het via Kalma 3-1, die samen met Van Dooren optimaal profiteerde van een fout in de PSV-defensie. Kansen op een derde treffer voor Kalma waren er, maar de lat voorkwam de 4-1.

Komende week staat er een bekerronde op het programma. Zaterdag speelt FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen Wartburgia.

FC Twente Vrouwen - PSV 3-1 (1-0)

43' Kalma 1-0
68' Van Lunteren 1-1
69' Stolze 2-1
73' Kalma 3-1

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts, Dijkstra, Giesen, Olislagers, Peddemors, Kaptein, Van Dooren, Stolze, Kalma, R. Jansen.

Foto's: OrangePictures