eSports

Dinsdag begint het nieuwe KPN eDivisie-seizoen. Brent Weerink, Ata Kansu en Mika Muskee zijn dit seizoen de eSporters van FC Twente. FC Twente heeft op het gebied van eSports een samenwerkingsverband met de eSports Agency: Azizt.

FC Twente treft dinsdag (19.30 uur) in de eerste ronde van het eDivisie-seizoen sc Heerenveen. De wedstrijden worden dit seizoen gespeeld in de H20 eSports Campus in Purmerend. Ook dit jaar wordt er gestreden om de officiële KPN eDivisie kampioensschaal, het bijbehorende prijzengeld van €50.000,- en directe plaatsing voor het wereldkampioenschap. Vorig seizoen werd FC Twente in de halve finale uitgeschakeld door Ajax.

Onze eSporters:

  • Brent Weerink (19 jaar)
    Brent gaat beginnen aan zijn vijfde seizoen bij het eSport-team van FC Twente. Voor de start van het nieuwe seizoen blikt hij vooruit: "Ik ben nog elk seizoen hoger geeïndigd dan het seizoen ervoor, al is voor komend seizoen de concurrentie wel sterker geworden. Met Ata als ervaren speler erbij, ben ik erg benieuwd hoe komend seizoen gaat lopen. Ik ben in ieder geval blij dat ik nog een seizoen voor deze mooie club mag uitkomen."  

  • Ata Kansu (24 jaar) 
    Ata is de nieuwe, ervaren eSporter binnen het team. Met zijn doorbraak als verliezend finalist in KPN eDivisie-cup is hij al een aantal jaar actief. "Ik hoop ervaring te brengen in het team en samen met Brent hebben we vertrouwen in dit seizoen. De concurrentie is groot, maar wij gaan voor het hoogst haalbare. Voor mij is het speciaal om voor FC Twente uit te komen. Ik kom uit Hengelo en volg ik de club al van jongs af aan." 

  • Mika Muskee (18 jaar)
    Mika is de derde speler in het team, het is zijn eerste jaar in de eDivisie. "Ik ben heel benieuwd naar dit seizoen, ik zit in een team met twee ervaren jongens en hoop hier veel van te leren en mij verder te ontwikkelen. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg bij deze grote club. Als team kunnen we ver komen dit seizoen en persoonlijk hoop ik zoveel mogelijk wedstrijden te spelen." 

eSports wedstrijden live te zien op ESPN 3
De wedstrijden in de KPN eDivisie worden elke week op dinsdag van 17.30 tot 20.30 uur live uitgezonden op ESPN 3 en gestreamd via het YouTube- en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie. De live uitzendingen worden gepresenteerd door influencers Paskie Rokus, Sebas de Jong en Bas van Velzen.

Volg FC Twente eSports op Instagram

Over Azizt

Azizt (eSports) is een full service agency op het gebied van eSports. Samen met haar Key-partners en opdrachtgevers streeft zij de hoogst haalbare doelen na. Daarnaast helpt Azizt eSporters met hun persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van hun carrière en het opbouwen van hun merk/bedrijf.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.