Eerste selectie feytwe

Zondagmiddag treedt FC Twente in De Kuip aan tegen Feyenoord. Nadat de ploeg van trainer Ron Jans zich woensdagavond verzekerde van Europese voetbal wacht op de laatste speeldag de wedstrijd tegen de nummer van drie van de Eredivisie.  

PrijsWoensdagavond werd het sportieve succes van dit seizoen op een mooie wijze gevierd in De Grolsch Veste. De ontlading was groot en met rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal kreeg het team de verdiende beloning voor de prestaties van dit seizoen. “We hebben een prijs en dat is geweldig”, vertelt Ron Jans. “Aan het begin van dit seizoen was de doelstelling om het beter te doen dan vorig jaar, maar gaandeweg hebben we de doelstelling gelukkig naar boven bij kunnen stellen. Het team heeft zich enorm ontwikkeld en gekregen wat het verdient. Dat is heel mooi. Het is een geweldig seizoen, maar het is nog niet afgelopen.” 

SelectieDe spelers stapten donderdagmorgen weer het trainingsveld op en zaterdagochtend werd de afsluitende training afgewerkt richting het treffen in Rotterdam. “We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd tegen Feyenoord en het seizoen nu ook goed afsluiten. Er zit zondag 50.000 man in De Kuip en een vol uitvak met 1.200 FC Twente-supporters. We hebben nog wel wat om voor te spelen. Feyenoord maakt ook een prachtig seizoen door en speelt volgende week de finale van de Conference League. Ze willen zich in hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen goed presenteren.” 

Evenals afgelopen week behoren de geblesseerden Daan Rots en Luca Everink zondag niet tot de wedstrijdselectie van FC Twente. 

Feyenoord – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De wedstrijd is te zien op ESPN 4.