Eerste selectie twenec

FC Twente zegevierde vrijdagavond in De Grolsch Veste met 4-0 tegen N.E.C. Na afloop blikten trainer Ron Jans, Robin Pröpper en Vaclav Cerny terug op de avond.

20230512 FCT NEC 12182
20230512 FCT NEC 12379
20230512 FCT NEC 12470

Ron Jans: "Tikken heel hoog niveau aan"

"Ik heb genoten", vertelde Ron Jans na afloop van de zege op N.E.C. "Ik vind dat we uitstekend gespeeld hebben. Die vier doelpunten zijn eigenlijk nog te weinig. Zo rond de tiende minuut hadden we eigenlijk al twee keer moeten scoren. Ik vind dat wij in thuiswedstrijden heel vaak een heel hoog niveau aan tikken, zodat tegenstanders met en zonder bal het tempo niet aan kunnen. Ik heb geen een speler gezien die een zes haalde, een zeven is misschien al te weinig voor veel spelers. We hadden een aantal uitblinkers. Het functioneerde als team geweldig, op een prachtige grasmat. In thuiswedstrijden is het echt heel goed. We hebben even een moeilijke fase gehad deze competitie, met wat blessures en de resultaten. Het zit dan eventjes wat tegen. We hebben al weken een prima vorm. Ook uit bij Utrecht vond ik dat we goed speelden, maar ongelukkig verloren. Tegen Sparta hadden we ook moeten winnen. We spelen gewoon heel goed voetbal. Vorig jaar hadden we 68 punten, dat gaan we nu niet meer halen. Dat kan niet meer. Maar we spelen dit jaar wel beter."

Tijdelijk stilgelegd
Na de 2-0 werd de wedstrijd tijdelijk stil gelegd door scheidsrechter Danny Makkelie. Na de goal kwam er een beker op het veld. "Ik snap dat niet, het was een groot feest. Op het veld, langs het veld, het was fantastisch. Ik heb nog een paar thuiswedstrijden te gaan en ik geniet ervan. Dan kan iemand het verpesten voor 30.000 mensen. Dat is heel onverstandig."

 

20230512 FCT NEC 12736 v3

Robin Pröpper: "Veel kwaliteit in huis"

"Het was een lekker potje", keek Robin Pröpper na afloop terug. "Dit was wel even genieten. Op de eerste kans van Lasse Schöne na waren we heer en meester. We hebben vrijwel niks weggegeven. Het was een heel goede wedstrijd. Ik vind dat wij over het algemeen altijd heel scherp zijn, zeker thuis. Daar is niks aan veranderd. Ik zie het op de trainingen en vandaag ook weer, we hebben zoveel kwaliteit in huis. We pushen elkaar daarin ook. Wij willen gewoon die play-offs winnen. Dat moet gewoon, dat willen we. Dat zag je vandaag terug op het veld."

Vaclav Cerny: "Onze job om te doen"

"De gehele wedstrijd geeft mijn een goed gevoel. Op de eerste minuut na, hebben wij een heel goede wedstrijd gespeeld", keek Cerny terug. Samen met Virgil Misidjan was Cerny vanavond een plaag voor de defensie van N.E.C. "Wij hebben het vaak over een goede flow, we zitten er de laatste tijd prima in. Het loopt, je scoort, je geeft assists, je bent gevaarlijk. Dat is onze job om te doen. Als de jongens ons voeden en je hebt per helft zes, zeven mogelijkheden om wat te creëren dan kun je ook makkelijker uitblinken. Dat betekent dat je veel aan de bal bent, wat we thuis vaak zijn. Dan is het makkelijker voor Misidjan en mij."

Foto's: Bas Everhard & BSR Agency/OrangePictures

20230512 FCT NEC 12550 v2
20230512 FCT NEC 12586 v2
20230512 FCT NEC 12620 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.